Dr. Bán Marianna

 

Az immunrendszert támogató gyógynövény-kivonatok, vitaminok, méh-termékek és egyéb készítmények

 

Nézzünk néhány növényt, ásványi-, növényi- és állati készítményt, valamint vitamint, melyek segítenek a vírusos fertőzések kivédésében, illetve amelyek támogathatják a gyógyulást.

Az írás csak ízelítőt ad ezen készítmények felhasználásáról, nem minősül terápiás tanácsnak. Személyes ajánlatért vegye fel velem a kapcsolatot. Krónikus betegek kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát.


Orbáncfű- kivonat/tea

A tapasztalatok szerint az egyik legerősebb immun- stimuláns, vírusellenes hatású gyógynövény. Használatakor a napozás nem ajánlott, mert fényérzékennyé teszi a bőrt. Antivirális tulajdonsága mellett figyelemre méltó hangulatjavító hatása.

 


Kasvirág- kivonat/ Echinacea D4, D6

A kasvirágot régóta immunstimulánsként ismerjük. Antibakteriális és vírusellenes hatása is jelentős. Megelőzésre is használjuk. Gyökerét használjuk eredeti vagy kivonatolt formában. Homeopátiás készítményként is kapható.

 


Grapefruitmag- kivonat

Széles spektrumú antimikrobás hatású készítmény, magas flavonoid- tartalommal, mely immun- stimuláns hatású. 3x5-10-20 csepp.

kép: http://naturalmentor.com/fight-infection-naturally-with-grapefruit-seeds/

 


Vörös szilfakéreg- őrlemény

Az indián- kultúrában évszázadok óta használják, sok egyéb hatása mellett vírusfertőzések kivédésére is.


D- vitamin- K-vitamin- U-vitamin

A D- vitamin nem csak a csontok vagy a cukorháztartás, de az immunrendszer számára is fontos. Immunmoduláns hatású. A napfürdőzés a leghasznosabb, de még hűvös van a teljes- testes napozáshoz. Ebben az esetben fél óra 2000NE- nek megfelelő vitamin termelését segíti elő. Készítményként érdemes K2- vitaminnal együtt szedni. Van olyan termék, ami együtt tartalmazza őket. 2000NE D- vitamin mellé 100mcg K2 javasolt. A vízoldékony U-vitamin a nyálkahártyák védelmezője, így hozzájárul az ún. szekretoros immunitás fenntartásához. A káposztafélék figyelemre méltó mennyiségben tartalmazzák.


Omega- zsírsavak        

  Omega-zsírsaf természetes forrása a len

Természetes forrása pl. a lenolaj, kenderolaj és a halolaj. Védik a sejthártyák integritását. Az idegrendszer, a keringés és az immunrendszer támaszai. Megelőzésként és kiegészítő terápiaként 1-3000mg adható.

 

Kép: Lenvirág

Forrás: https://www.trustedclothes.com/blog/wp-content/uploads/2016/06/55.png

 


MÉHTERMÉKEK

Propolisz-tinktúra

Antibakteriális, antivirális, antioxidáns bioflavonoid és fájdalomcsillapító. Megelőzésként és terápiás kiegészítésként is használjuk. Számos egyéb jótékony hatással is rendelkezik.  Alkoholos és –mentes formában is kapható. Megelőzésre felnőtteknek napi 20 csepp, betegség idején 2x30 csepp nappal, este 50csepp. Gyermekeknek fél adag. Virágpor-allergiában nem javasolt.

Méhpempő

Immunerősítő, antivirális hatású, roboráló. Hatása szerteágazó. Megelőzésre és betegség idején is hasznos.