banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Napégés, napszúrás

napszúrás, napégés kezelése természetesen. Dr. Bán Marianna orvos tanácsai

Napégés, napszúrás

címkéknyár, napégés, napszúrás kezelése, egészség, Dr. Bán Marianna orvos természetgyógyász

Előfordul, hogy véletlenül vagy gondatlanságunkból bőrünk megég a nyári napsütésben. Tünetei gyulladásos jelek: kivörösödés, helyi fájdalom, mely érintésre fokozódik, apró kiütések, hámlás, hólyagok, égő fájdalom. Gyakran általános tünetek is jelentkeznek (napszúrás: fejfájás, gyengeség, émelygés, szédülés)

 

Ha rendszeresen, hosszú időn keresztül előfordul, a bőrt komoly károsodás éri. A bőr rákos elváltozásait kivédendő használjunk káros adalékanyagoktól (parabén és társai) mentes fényvédő krémet. Fontos a fokozott vízbevitel is.


Külsőleg

Első lépésben a leégett bőrt hűtsük 10- 15 perces hűs vagy langyos zuhannyal. (Ha nem esik jól, ne erőltessük). A következőkben külső kezelésként Natrium chloratum Schüssler kenőcs a bőr vízháztartásának helyreállításáért, aloé vera-, körömvirág- kivonat, Ferrum phosphoricum Schüssler kenőcs a gyulladás mérséklésére.
Egy porlasztós flakonba tegyünk 1 dl vizet, 1 dl aloé- kivonatot, 10 csepp körömvirág- tinktúrát, 2-2 cm-nyit a kenőcsökből, majd alaposan rázzuk össze és 10 percenként permetezzük a napégésnek kitett bőrre.
A kenőcsök helyett használhatunk tablettát is: 1 dl vízbe tegyünk 5-5 tablettát a Ferrum phosphoricum D12 és a Natrium chloratum D6 Schüssler sókból Ne rázzuk össze! Miután a tabletták szétestek, öntsük át a vizet a porlasztós flakonba, a többi hozzávalóhoz.(a tablettákon tárolt gyógyító információ a vízbe kerül).
Bár nem mindig látszik, a hajas fejbőr is megéghet. A fentieket itt is alkalmazzuk!

Belsőleg

1.lépés: a Ferrum phosphoricum Schüssler D12 só, 5-10 percenként1 tabletta elszopogatva, 1órán keresztül, mérsékli a helyi és az egyéb fájdalmat (fejfájás), a gyulladást. Serkenti a szövetek oxigenizáltságát, a helyi védekezést. 1 ó után térjünk át a 2. lépésre.

2.lépés: a Natrium chloratum Schüssler D6 hasonlóan szedve a bőr- és a szervezet só- és vízháztartását regenerálja. Az esetleges kalapáló fejfájásnak is jó ellenszere. A kezelést 2-3 napig folytassuk, 3-4x1 adagban.

Ha a fejfájás súlyosabb, mint a bőrtünet, a Natrium chloratummal kezdjük!

Ha a bőr szeplősödésre hajlamos, vagy a napsütés hatására foltosan pigmentált, szeplős lesz: Kalium sulphuricum Shüssler tabletta és krém, megelőzésként is, 3x1 tabletta adagban, akár egész nyáron (3 hét szedés- 1 hét szünet ritmusban). Ha a „Nap szerelmesei” vagyunk a Natrium chloratum Sch –tablettát is szedjük ilyen módon, megelőzve a bőr krónikus vízvesztését, korai öregedését.

Egyéb

Belladonna 9, 12 vagy 15 CH
Kulcstünetek: kalapáló fejfájás, hőemelkedés, láz, tágabb pupillák, fényérzékenység, ingerlékenység, fájdalmas duzzadt, vörös bőr.
A fentiektől időben 15 perccel elkülönítve szedjük: 5 golyó 2 dl vízben oldva, kevergetve, 5 percenként elkortyolva, naponta 2-3x.

Arnica montana 9, 12 vagy 15 CH, 5 golyó 2 dl vízben oldva, kevergetve, 5 percenként elkortyolva, naponta 2-3x.
Általános fájdalomcsillapító és „sérülés-szer” (itt: a bőrsérülés miatt)

Cantharis 9, 12 vagy 15CH, komolyabb égés, akár hólyagosodás, égő fájdalom esetén.
Adagolás: 5 golyó 2 dl vízben oldva, kevergetve, 5 percenként elkortyolva, naponta 2-3x.

 

Kapcsolódó cikkek:

> Fontos tudnivalók homeopátiás szerek alkalmazásához

> Táplálkozási ajánlások Schüssler sókhoz

> Mi a Schüssler só és hogyan segíthet megőrizni egészségét?

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon