banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Metamorfózis

Metamorfózis

címkékmetamorfózis, Dr. Bán Marianna orvos természetgyógyász

Képzelj el egy bábot, egy bebábozódott hernyót, mely készül pillangóvá válni. Az utolsó mozzanatot,  mielőtt pillangólétének megható szépségével beragyogja világunkat. E báb apró golyóbisként kezdte egy levél fonákjára tapasztva. Emberszemmel nézve nem túl bíztató kezdet...

 

... Majd napról- napra növekedett, fejlődött, ahogy a belsejében lévő tápanyagokat felélte. Kialakultak az önálló élethez szükséges szervei. Az életvarázs hernyóvá változtatta, aki ösztönös, mohó élni akarással rágja egyik levelet a másik után. Újbb szignál visszhangzik most a hernyótestben, s a felhalmozott energia, s a testanyag egy része ismét a Csoda szolgálatába áll.

A következő órákban, mint egy szégyenlős menyasszony pókhálószál-finomságú fonallal tekeri körbe magát, így rejtőzve el a kíváncsi szemek elől. A gubón belül egyedül van, fejlődik, érlelődik, míg az életpotenciál eléri a kritikus pontot: a hernyótest elenyészik, s megszületik a pillangó törékeny, légies teste, áttetsző, lepkeporos szárnyakkal, melyek mint az ejtőernyő gondosan hajtogatva várnak a kibomlásra, a metamorfózis, a születés csodájára. Szenvedés, önfeláldozás, tetszhalál, újjászületés. A teljes átalakulás egy teljesen új életforma záloga. Az addigi földhöz kötött lét látszólagos biztonságának odahagyása a végtelen levegőég ragyogásáért, a szél szárnyait megszárító, simogató, magasba emelő játékáért... De előbb fel kell törnie mostanra börtönné vált burkának falait. Magányos erőfeszítés ez , melyben egyes egyedül kell boldogulnia. Csupán az életösztön, mely bábaként segíti a világra igyekvőt. Ha bárki közbeavatkozna, azzal  halálos ítéletet mondana a pillangó felett. A küzdelem maga az életbe való beavatás, a felszentelés a pillangó- létre ...

Nincs ez másképp velünk, emberekkel sem. A bábállapot kríziseink analógiája, a „lélek sötét éjszakái”, melyben látszólag minden elvész, a Fény ragyogása elsötétül, az Élet Halálba fordul. S mégis, e rémisztő pillanat az Új Élet és az Új Fény előszobája. Az önmeghatározás vagy önmagunk újraalkotásának ideje, és nehéz feladata. Az újjászületést és kiteljesedést megelőző folyamat, a pirkadat előtti legsötétebb óra, melyben az Élet értékességének érzete mély tudássá, bölcsességgé válik. E küzdelem teszi oly értékessé és hívogatóvá a születő jövőt.

Kívülállóként nehéz látni a másik ember küzdelmét, különösen, ha valamely szerettünk, főleg, ha gyermekünk botladozik az útján. Mégis, túlféltő magatartásunkkal akadályoznánk önmagára ébredését, függetlenedését, „pillangóvá válását”. Mit tehetünk? Együttérzésünk, jelenlétünk, következetességünk, bizalmunk, ami képes a magányos küzdelem fájdalmának mélyére hatolni, s erőt adni a transzformációhoz, s amely világító lámpásként elűzi a félelem sötét démonait.

S igaz ez önmagunk vonatkozásában is. Gyávaságunk, lustaságunk halálra ítélnének bennünket, ha sorsalakító erőinkről lemondanánk a javukra.

 

A körülöttünk lévő világ változásai és azok tanulsága

.....Ahhoz, hogy tudatosan, kellő türelemmel és józan cselekvéssel teremtsük jövőnket, önismeretre, helyes önértékelésre, objektivitásra, értő figyelemre és empátiára van szükség. A lelki alkatok és a személyiség kihívásainak és lehetőségeinek, a változás dinamikájának és irányának megismerése olyan eszközt ad a kezünkbe, mellyel biztosabban kormányozhatjuk életünket, segíthetjük családunkat, gyermekünket.

A téma iránt érdeklődők számára" Lélekvirágok" címmel foglalkozás- sorozat indul, mely során a különböző személyiségtípusokról, személyiségjegyekről, személyiségfejlődésről, lelki folyamatokról, zavarokról és a fejlődést, kibontakozást támogató tennivalókról, hozzáállásról kaphatnak érdekes, praktikus információkat és tanácsokat az Érdeklődők. Részletek hamarosan.

Kapcsolódó írások: Indul az iskolaszezon, Mit tehetsz gyermekeid lelki egészségéért

 

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon