banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

A gyógyítás szintjei

 

A gyógyítás szintjei

címkékegészség, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos

Minden szint magába foglalja az őt megelőző szint információit.

 

Fizikai szintű 

Bár minden betegség, testi elhangolódás hátterében mélyebb okok (alkati) húzódnak meg, néhányan még nem vagy nehezen fogadják el ezt a tényt.  Megint néhány embernek a fokozatosság biztonságosabb, befogadhatóbb. Ezen a szinten a test biokémiai egyensúlyának helyreállításával serkentjük az öngyógyító folyamatokat, növeljük azok hatásfokát. Ebben az esetben csak az okozattal foglalkozunk.  Fontos megérteni, hogy ezzel a szemlélettel a krónikus problémák átmenetileg enyhíthetők, de nem megoldhatók, idővel számítani lehet a kiújulásra, súlyosbodásra, tehát a gyógyulás nem lehet teljes.   Ezt a szemléletet követi a hagyományos orvoslás is, a maga eszközkészletével. És bár a természetes gyógymódok nem azt a gyógyszerrepertoárt használják (így  nem kell súlyos mellékhatásoktól tartanunk), de a gyógyulás sem lehet teljes és maradandó. Ha a páciens készen áll, tovább lépünk a háttér- okok oldására.
 

Lelki szintű

„A test a lélek színpada.” Mindazok az érzelmi reakciók, melyeket a közeli vagy távoli múltban elfojtottunk, vagy nem tudtunk megélni, feldolgozni, blokkok, amiket nem tudtunk- tudunk feloldani kénytelenek fizikai- kémiai információvá, betegséggé alakulni. Ezek az érzelmi minták folyamatos „lelki allergénként” vannak jelen, és visszatérő vagy változatos tüneteket okoznak. A kóros érzelmi minták, reakciók feltárása és oldása tartósabb enyhülést eredményez.
 

Szellemi szintű 

A lelki alkatot a szellemi- gondolati szféra felügyeli, mely egyrészt az egyéni-, másrészt a családi- és a kollektív téveszmerendszerből „fertőződik”. E legmagasabb szintű okok feltárása és oldása a Gyógyítás valódi eszménye és az Egyensúly záloga. Mint ilyen, magába foglalja a lelki és a testi folyamatok harmonizálását is.
 
Lényeges, hogy a páciens részéről a legkisebb áldozatot és figyelmet az 1. szintű, a legnagyobb tudatosságot és munkát a 3. szintű gyógyulás igényli, azaz az eredmény arányos a befektetett energiával. A gyógyulási folyamat elején, tehát, érdemes megkérdezni önmagunktól, mit szeretnénk elérni, mit akarunk és tudunk magunkért megtenni.

A fizikai tünetek enyhítésében segítségére lehetnek az alábbi tanácsok >

Ha úgy dönt inkább személyes terápiát választ, ide kattintva találja elérhetőségeimet >

vissza a főoldalra

 

 

Keresés az oldalon