banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Gyakori Kérdések

címkék:  gyakori kérdések, egészség, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

 

Használhatók- e egyidejűleg a holisztikus módszerek és a gyógyszerek?
 
Igen. Ha szükséges a gyógyszerszedés, azt jól kiegészíti a holisztikus gyógyítás eszköztára. A gyógyulás idejét lerövidíti, az esetleges korai és késői mellékhatásokat csökkenti, az öngyógyító mechanizmusok serkentésével támogatja az egészséges egyénre jellemző testi- lelki egyensúly helyreállítását, fenntartását. A már gyógyíthatatlan betegségben elviselhetőbbé, emberhez méltóbbá teszi a mindennapokat.
 

Mi a különbség a hagyományos és a holisztikus gyógyulás- gyógyítás között?

A két legnagyobb különbség a betegség megítélése és az „eszköz- és gyógyszerkészlet”.
 
Míg az akadémikus orvoslás valamilyen allopátiás (ellenható) szerrel csak a betegségre, a
tünetre fókuszál, kizárólag annak felszámolására törekszik, figyelmen kívül hagyja az egyént,
annak alkati- egyéni jellegzetességeit, adottságait, addig a holisztikus gyógyítás a páciensre
fókuszál, a gyökerénél ragadja meg a problémát, annak egyéni testi- lelki- szellemi dimenzióit és a szervezet öngyógyító erőit serkenti, irányítja. Mint egy színházi súgó, emlékezteti és ösztönzi energiarendszerünket és szerveinket a helyes reakciókra, a testi- lelki integritás helyreállítására. 
 
Amikor valaki egy rövid ideje fennálló akut panasszal jelentkezik, nincs krónikus terheltsége,
betegsége, gyors gyógyulásra számíthat. Ilyen esetekben a diszharmónia felszínes, gyökere
nem nyúlik túl mélyre. Pl. akut fertőzések, megfázások, trauma, akut fájdalom, akut szellemi- lelki terhelés. Jó általános állapotban lévő ember esetén- ha csak nem életveszélyes sérülésről van szó- a szervezet öngyógyító erői viszonylag könnyen képesek úrrá lenni a diszharmónián.
Szemléletesebben: Akut hatás- akut reakció- gyorsabb gyógyulás. 
 
Ha a panasz már nem először jelentkezik, jellemzően időről időre visszatér, fellángol vagy átalakul, ha számos komolyabb és jellegzetes fizikai és mentális kísérő tünet társul hozzá, a szervezetben már „állóháború” alakult ki. A szervezet öngyógyító erőit nagymértékben és folyamatosan leköti adiszharmónia, így csak fokozatosan tudunk haladni. Ellenkező esetben csak elnyomnánk a reakciót, a jelzést, de az okot és az alkati gyengeséget, fogékonyságot ezzel nem szüntetnénk meg. Ezekben az esetekben a betegség gyökere már mélyen van és kétségtelen, hogy gyógyulásához jóval hosszabb időre van szükség, mint az előző esetben. Krónikus hatás- alkati meggyengülés, gyengeség- krónikus reakció- hosszabb gyógyulás.
 
Lehet alkalmazni- és ha igen, hogyan és mikor- a bioinformációs szereket állatok  számára?
 
Minden élő számára a legméltóbb kezelési mód, mely figyelembe veszi a testi és energetikai
(érzelmi és mentális) egyéni jellegzetességeket. Házi kedvencünket jól ismerjük, tudjuk, mikor vidám, mikor levert, mikor éhes, hogyan változik, ha beteg…. Jól látható és érzékelhető, ha valami baj van vele. A sikeres kezelés feltétele az ő esetükben is az alapos megfigyelés. Akár fizikai, akár hangulati zavar áll fenn, akár megelőzésre törekszünk, vagy az oltások, gyógyszerek mellékhatásait csökkentenénk, vagy kezelésüket szeretnénk kiegészíteni, a holisztikus gyógyítás eszköztára nagy segítség.
 
A szereket vízben oldva adjuk be. A szabályok ugyanazok.
 
2.) Gyakori kérdések a bioinformációs szerek alkalmazásával kapcsolatban
 
Mi történik, ha gyakrabban vagy többet veszek be a homeopátiás szerekből, mint a javasolt mennyiség?
 
Ún. gyógyszerkép léphet fel. Ez azt jelenti, hogy a szerre jellemző tünetek jelennek meg, illetve az állapot rosszabbodhat. A gyógyszer elhagyása után, jó reakciókészség mellett, a tünet lecseng, az állapot helyreáll. A hatás felfüggesztését mentollal (rágógumi, fogkrém, szájöblítő) segíthetjük. 
 
Gyorsíthatom- e a gyógyulásomat, ha sűrűbben veszem be a javasolt gyógyszert?
 
Nem, épp ellenkezőleg.
 
Mi történik, ha többet veszek be a Bach- cseppből, mint a javasolt mennyiség?
 
Semmi baj! Sőt, maga Bach is azt javasolta, hogy néhány cseppet, néhány alkalommal, naponta- általánosságban nem adott pontos adagolást. Ha Ön úgy érzi, jót tenne, és a tapasztalatai is azt igazolják, hogy a napi ajánlott bevét helyett többször vagy kevesebbszer szükséges, kövesse az intuícióját. Ha csak a türelmetlenség vagy a lustaság hajtja, inkább tartson ki a javasolt szedési ütem mellett.
 
Mit tegyek, ha elfelejtettem bevenni a szereimet?
 
Lehetőleg pótolja, de ne vegye be sűrűbben. Pl. ha nem vette be a déli adagot és már az estin van a sor, nem kell kétszeres mennyiség. 
 
Mit tegyek, ha a gyermekem egy egész levél homeopátiás szert elszopogatott?
 
Adjon mentolos rágógumit és beszéljék meg, hogy bár édes és finom, nem édesség, hanem gyógyszer. A bioinformációs szereket is gyermektől elzárva kell tárolni!
 
Miért nem tanácsos mentolos dolgokat használni a kezelés alatt?
 
A mentol nagyon erős rezgéssel bír, így legyőzi a bioinformációs szerek rezgését. Képletesen: olyan, mintha egy kórustag túlordítaná a többieket. A közönség semmit nem hallana a harmóniából, és nem élvezné az előadást.
 
Miért nem hat a szer?
 
Több oka lehet. Lehet, hogy hat, csak Ön gyorsabb változást remél. A szervezet a maga ritmusában dolgozik, ezt nem lehet siettetni.
Lehet, hogy hat, de nem vette észre az apróbb változásokat.
Lehet, hogy helytelenül alkalmazta a szert, nem tartotta be a szabályokat.
Lehet, hogy információhiány miatt nem volt jó a szerválasztás, vagy módosítani kell az adagoláson.
 
Miért érezhetem magam rosszabbul átmenetileg a krónikus kezelés során?
 
A kezelés célja, hogy a hónapok, évek alatt elnyomott testi- lelki reakciók, gondolatminták, ösztönös viselkedésformák energiáit feloldjuk. Hasonlatos a folyamat a nagytakarításhoz, lakásfelújításhoz, amikor átmenetileg nagyobb a rendetlenség, előkerülnek a régi, poros kacatok, hogy végleg megszabaduljunk tőlük. Ilyenkor elfeledett, elhanyagolt kincsekre is bukkanhatunk, amiket pedig beépítünk, felhasználunk. Ezek után egy új rend és egyensúly alakul ki.
 
Miért nem elég, ha szedem a javasolt készítményeket?
 
A holisztikus gyógyítás során arra törekszünk, hogy a test, a lélek és szellem szintjei, a tudat és a tudattalan, valamint a cselekvés, érzékelés, érzés és gondolkodás is harmóniában legyen. E szintek szoros kapcsolatban állnak egymással. A tartós pozitív változáshoz tudatos változtatásra van szükség!
E változtatások tudatos élet- és szemléletmódváltást jelentenek. Nem tarthatjuk meg magasabb rezgésszintünket, harmóniánkat, ha csupán időleges projektnek tekintjük a gyógyulást.
 
Adhatok- e bioinformációs szereket a gyermekemnek?
 
Igen, sőt, ha csak lehet, szelíd módszerekkel támogassuk gyermekeink, akár csecsemőink egészségét. 
 
Hogyan adjam be a Schüssler- sókat a kisbabámnak?
 
A kisbabák és kisgyermekek számára kevés vízben feloldva, kiskanállal, később pohárból beadhatók a szerek.
 
Szoptathatok- e, ha krónikus kezelés alatt állok?
 
Szoptatás alatt nem javaslom a teljes körű krónikus kezelést. Ennek egyrészt az az oka, hogy a szervezet egy átmeneti állapotban van, másrészt az anyatejjel a gyermek is megkapná az információkat, amikre neki nincs szüksége. Ezen időszak problémáira jól használhatók a Schüssler- sók, Bach- cseppek és az alacsony potenciálú, szituációs szerek…
 

> vissza a főoldalra

 

További információ, időpont kérés az alábbi elérhetőségeken:

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon