banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Mit tehetünk az egészségért, gyógyulásért (1. rész)

címkék:  egészség, táplálkozás, gyógyszerek, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

egészség megőrzés

I. rész
„Táplálékod legyen gyógyszered, gyógyszered
legyen a táplálékod.” 
                                               Hippokratész

A tudományos orvosi kutatások mára több ezer féle mesterséges kemikáliával „örvendeztettek” meg bennünket. Jónéhányukról néhány éven belül kiderül, többet árt, mint használ. A tudomány korunkban kezdi újra felfedezni, elismerni a táplálkozás és a helyes életmód központi szerepét a betegségek megelőzésében és gyógyításában. 

Tovább gondolva e tételt, nem mindegy, milyen testi (biológiai) és energetikai, lelki- szellemi táplálékkal tápláljuk magunkat. Leegyszerűsítve: a jó gondolatok, jó érzések, az önismeret, öngondoskodás, a biológiai- és mentális stressz-kezelés, egészséges táplálékok, egészséges környezet egészséges testet és lelket, tiszta szellemet eredményeznek, míg a biológiai, energetikai és gondolati mérgek, az önelhanyagolás a betegség állapota felé visznek. 
 Sajnos, még mindig sokan vannak, akik a gyógyulás egyedüli zálogaként tekintenek az antibiotikumokra, citosztatikumokra, nyugtatókra, miegymásra, s jóval kisebb figyelmet fordítanak az önismeretre, a test- lélek- szellem megbonthatatlan hármasára, az ember és környezete összetartozására, a helyes életmódra, benne a táplálkozásra. Még mindig elkeserítően magas azon szakemberek száma is, akik elbagatellizálják, vagy figyelmen kívül hagyják a testi- lelki életmód kóroki és gyógyulásban betöltött szerepét. 
 
A zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények, gyógygombák, vitaminok, relaxáció, művészetterápia, alternatív orvosi módszerek, önismeret, autogén tréning … hallatán elnézően mosolyognak, vagy egyenesen kirohanást intéznek a páciens ellen. Nap, mint nap hallok történeteket, amiben az orvos leszólja, szinte megtiltja az alternatív módszereket, tápkiegészítők, táplálékok terápiás értékét, használatát, az öngyógyítás képességét pedig a sokkhatás alatt álló elme szüleményének, gyászreakciójának, hatástalannak értékeli. Ha pedig a páciens ennek ellenére is mer kitartani az elhatározása mellett, akár eltanácsolja a betegét az orvosi terápiától, diagnosztikus lehetőségektől. A kiszolgáltatottság- érzés, a félelem pedig komoly stressz-faktorként tovább rontja a gyógyulási esélyeket.
 
A laikusok és a szakembergárda soraiban is szép számmal vallják még, hogy pl. a tüdőgyulladás csak a tüdő- pl. egy fertőző ágens által okozott- betegsége, a hólyagdaganat pedig a hólyagé, vagy áttét esetén az áttétnek helyt adó szervé. A betegség azonban az Egész betegsége. (A leghétköznapibb nátha sem csak az orrnyálkahártyát érinti, de komoly hatással van a közérzetre, emésztésre, erőnlétre, hőháztartásra, érzékszervekre…Csupán idő kérdése, mikor válik ez láthatóvá, érzékelhetővé, mikor tudatosul.) S ennek megfelelően a gyógyításnak is az Egész Szervezet- mint biológiai- energetikai- információs egység harmóniája helyreállítására kell irányulnia. Persze, a túlterhelt egészségügyi intézményekben ez meglehetősen nehéz. A helyzetet tovább árnyalja az emberek jellemző egészség- és betegség- magatartása (1), ismerethiánya és a felelősség áthárítása. 
 
(1Egészségmagatartás: mindazon cselekvések, melyet az egészség megőrzése érdekében végzünk. Betegség- magatartás: ahogyan betegség idején viselkedünk, amit megteszünk a gyógyulásért)
 
 
 
Dr. Bán Marianna
holisztikus orvos
 
 

További információ, időpont kérés az alábbi elérhetőségeken:

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon