banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Mit tehetünk az egészségért, gyógyulásért (2. rész)

címkék:  egészség, táplálkozás, gyógyszerek, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

egészség megőrzés

II. rész
 

 

 
Fogantatásunk pillanatától környezetünkre vagyunk utalva. Anyag-, energia és információcserét folytatunk. Igaz ez minden sejtalkotóra, sejtre, szervre, szervrendszerre és magára a szervezetre, testre és lélekre egyaránt. E cserefolyamatok minősége, mennyisége és ritmusa is fontos jellemző.
 
Szervezetünk rendszer- hierarchiájában minden egyes szint kommunikál az alsóbb és felsőbb szintekkel. A psziché dimenziói, lelkiállapotunk, lelki beállítottságunk befolyásolják az idegi folyamatokat, az érzékelést, az idegsejtek által közvetített és létrehozott információt. Az idegrendszer a hormonrendszerre gyakorol közvetlen hatást. Ez utóbbi befolyásolja az immunrendszert és az anyagcserét.  
 
A különböző szintek közötti egészséges kommunikáció- akárcsak egy családban, közösségben, vagy a társadalomban- elsődleges fontosságú. Testünkben minden sejt, szerv, szervrendszer kommunikál a külső és belső környezettel, kölcsönhatásban, alkalmazkodásban van. Minden pillanatban a bennünket érő hatások nyomán elképesztő összetettségben változások ezrei zajlanak. Ha a különböző ingerekhez való alkalmazkodás sikeres, az egészség zónájában mozgunk. Ha a hatás időben vagy intenzitásban meghaladja a testi- lelki- energetikai pufferkapacitásunkat, elhangolódás, betegség alakul ki. 
 
E pufferképességet az öröklés biológiai és energetikai dimenziói és az élet- és szemléletmódunk is befolyásolják. Mindannyian különböző lelki és biológiai alkattal születünk. A sejtek örökítőanyaga (DNS) – ami tehát a környezeti hatásokat is tükrözi és megszabja a soron következő sejtgeneráció tulajdonságait- nem valamiféle predesztináció, sokkal inkább a lehetőségek széles tárházának molekuláris alapja. Lehetőség a biológiai és spirituális síkokon való kiteljesedésre, tapasztalásra, egészségre vagy megbetegedésre. Életmódunkkal segíthetjük vagy gátolhatjuk, hogy szervezetünk öngyógyító mechanizmusai kijavítsák a károsodásokat. (Fontos azonban megemlíteni, hogy e javítómechanizmus csak bizonyos számú hibáig működik.)    
                      
Ha pedig a megbetegítő hatást nem tudtuk kioltani, ha megbetegedtünk, a szükséges életmód mellé olyan gyógymódot válasszunk, mely tiszteletben tartja és támogatja testi- lelki- szellemi mivoltunkat, öngyógyító képességünket, amiben bízni tudunk, és aminek szellemében minden tőlünk telhetőt meg is teszünk.
 
 
 
 
 
Dr. Bán Marianna
holisztikus orvos
 
 

További információ, időpont kérés az alábbi elérhetőségeken:

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon