banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Ég és föld között

címkék:  egészség, táplálkozás, gyógyszerek, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

 

Ég és föld között
 
A férfi és női energiák és ivarsejtek találkozása nyomán
az anyaméhben 10 holdhónap alatt fejlődik ki a gyermek. A
polaritásból vagy a dualitásból megszületik az egyensúlyt
jelképező harmadik. 
 
A fizikai születéssel (vérben születünk) világra jön a „forma”, melyet „tartalommal” a lélek és a szellem tölt majd meg. A születéskor, földelődéskor a lélek átlép a felejtés fátylán, az anyag börtönébe zárul.
 A lélek teljes lefűződéséhez és az önálló energiatest kialakulásához és integrálásához 7 év szükséges. (testünk sejtjei is 7 évente cserélődnek le teljesen)
A természetes szülés/születés a maga küzdelmével, fájdalmával együtt nagyon fontos mind az anya, mind a gyermek számára. Aktiválja az anyai ösztöncselekvéseket, testi reakciókat, a gyermek pedig - átlépve a születés kapuján, elhagyva a meleg, védő, tápláló közeget- elkezdi földi, önálló életét. A két világot elválasztó csatornán, a „senki földjén” küzdi át magát az új élet felé. 
 
A sejtmagok speciális molekuláinak (DNS) rezgése és információ- tartalma alapján kezdetét veszi a csecsemő evilági fejlődése, mind fizikális, mind energetikai szempontból. Ebben az időszakban a csecsemők a nap nagy részét alvással töltik, mialatt az anyatejjel elfogyasztott tápanyagok és bioinformáció beépül a testbe. Fontos, hogy a gyermek - ha csak lehet- legalább egy éves koráig szophasson, hisz az anyatejjel nem csak fizikai táplálás történik, de az anyatej immunglobulin tartalma segít megelőzni a betegségeket, speciális összetétele pedig a különböző, későbbi allergiák kialakulását is kivédi. A szopás folyamata hozzájárul az egészséges koponyacsontozat kifejlődéséhez is.
 
 Az anya közelsége, melege, a fizikai kontaktus, az ölelés növeli a gyermek biztonságérzetét, hozzájárul pszichés fejlődéséhez. A fizikai ellenálló-képességén kívül ekkor alapozódik meg érzelmi-energetikai immunitása is, melynek kifejlődéséig az anya energiateste biztosítja a védelmet. (a természeti népek anyái nap közben magukra kötözik gyermeküket)
 
Mivel egy éves korig az energiatest átjárható, nyitott és sérülékeny, a pici érzékenyen reagál a környezet energetikai egyensúlytalanságaira. Érdemes ebben az időszakban nagy figyelmet fordítani otthonunk és saját magunk ilyen jellegű tisztántartására is. Ha járatlanok is vagyunk ebben, néhány alapvető módszert könnyen elsajátíthatunk.
 
Ha zaklatottak, idegesek, szomorúak vagyunk, mielőbb oldjuk fel ezt az energiamintát magunkban, illetve környezetünkben. Ehhez jó segítség például a relaxációt biztosító aromaterápiás fürdő (szantál, levendula, citromfű…), egy kád tengeri sós vízben, egy fehér gyertya fényénél, amely segít megszabadulni a napi stressztől, vagy rosszkedvtől. Érdemes ezt rendszeres szertartássá tenni. Még jobb, ha ezt esetenként párunkkal közösen végezzük, hisz az intimitás a család bővülésekor is nagyon fontos. Egyszerű, tudatosan irányított légző gyakorlatokkal is sokat tehetünk harmóniánkért.
 
Otthonunk takarítása ne csak a piszok eltüntetéséről szóljon, de emeljük rezgését a különböző Elemek tisztító, harmonizáló hatásainak bevonásával.(egyszerű példák.: Tűz-gyertyafény, Levegő- illóolajok, Föld- só, Víz- csobogók, Éter-meditáció) 
 
Előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére gyermekünk nem alszik, zaklatottá, síróssá válik. Ha kizártuk a betegséget és magunk is harmóniában vagyunk, érdemes a kicsi ágyát a szoba más pontjára helyezni. Ennek magyarázata a Föld geomágneses sugárzásában keresendő, ami esetenként negatívan hat energiarendszerünkre.
 
 
 
Dr. Bán Marianna
holisztikus orvos
 


 

 

Keresés az oldalon