banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Fényhiány és depresszió

címkék:  szezonális hangulatingadozás, depresszió, fényhiány Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

szezonális hangulatingadozás téli depresszióFényhiány és depresszió 

Az orvostudomány a szezonális depresszió diagnózisával
látja el a napfényes órák számának csökkenésével gyakoribbá
váló állapotot, melyben a fény csökkenése jellegzetes központi- és
vegetatív idegrendszeri valamint hormonális- és hangulatváltozásokat okoz.
 
 
Tüneti kezelésként feszültségoldó, hangulatjavító gyógyszereket rendel a betegnek. Az is bevett tézis, hogy a fényviszonyok érzékelése kizárólag a szemben történik. Vak emberek körében sem magasabb szignifikánsan a depresszió előfordulása, mint látó társaik körében (sőt?).
 
Az elektromágneses spektrum teljességéhez képest a fénynek csak egy kis hányadát érzékeli a szemünk. Nem ennek a kis hányadnak a változása okozza az egész szervezetet érintő kóros állapotot. A Napból érkező fotonok, fényrészecskék segítik a gyógyulást, stimulálják az ideg- és hormonrendszert, de jelenlétük nem elégséges a testi- mentális egészséghez.
 
A teljes fény, vagy teljes rezgés hat minden létezőre, ez lép kölcsönhatásba azok (fény)energia- rendszerével. Ez a rendszer pedig a sejtek örökítőanyagához, a DNS-hez kötött. Ez a molekula az, ami megszabja testünk felépítését, működését, reakcióit…Érzékeny antennaként figyeli és fogadja a bennünket érő hatásokat, s azoknak megfelelően változik. A hatás pedig nem csak kívülről, de belülről is ered. Sőt, a belső hatás- a tudatosság, vagy annak hiánya- döntő.
 
Szóval a lehangoltságért nem annyira a külső napfény hiánya a felelős, sokkal inkább belső napunk (tudatosságunk) fényének csökkenése.
 
A Belső Fény, a tudatos figyelem az, ami nélkül az ember elveszíti hatalmát a körülmények felett. A tudatosságáról lemondott ember olyan, mint a kormányos nélküli hajó. Esetleges. Hánykolódik érzelmei tengerén vagy épp sivatagán.
 
Az őszi- téli hónapok sötétsége csupán szembesít a Belső Fénnyel, vagy annak hiányával. A gyógyulást nem várhatjuk a tablettáktól, jóval inkább az önmegismeréstől, tanulástól, cselekvéstől. A meditáció, az éber tudatosság gyakorlattá válása és a holisztikus terápia az Út a Teljességhez.
 
Jó egészséget!
 
 
Dr. Bán Marianna
holisztikus orvos
 
 

További információ, időpont kérés az alábbi elérhetőségeken:

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon