banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

A szagok üzenete holisztikus megközelítésből

címkék:  egészség, táplálkozás, gyógyszerek, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

 

Az állatvilágban a szaganyagok- un. feromonok-  nagy szerepet töltenek be a párválasztásban (is). 

Az emberi test kipárolgásának illatát, szagát számos tényező befolyásolja. Ilyen az elfogyasztott táplálék, a táplálkozási szokások (mindenevő, vegetáriánus- és ezek variációi)- ezek nem meglepő információk.

Talán kevesebben tudják, hogy érzelmi- mentális (energetikai) állapotaink, állapotváltozásaink, következményesen a hormonszintekben bekövetkező változások hasonlóan befolyásolják a testszagot. 
 
A testi vonzódást, egymásra találást - mint az egyik elsődleges információ- az illatok is megszabják, irányítják. A jellegzetes szag vagy illat egyfajta azonosító kód arra nézve, kik vagyunk, és milyen állapotban vagyunk. Szaglószervünk- az orrban található szaglósejtek- közvetlen információval szolgálnak agyunknak. Tulajdonképpen a szaglóhám az agy „előretolt állása”, így nincs szükség az idegeken keresztüli ingertovábbításra, a hatás azonnali. A szaglás és az információt feldolgozó idegsejtek a legősibb agyterülethez kötődnek.
 
A társas kapcsolatok egyik „küldetése”, hogy segítsük egymás fejlődését, lelki- szellemi érését. Ez nem csak tökéletes harmóniában történik, de számos feladat, kellemetlen szembesülés is vár életutunkon, pusztán azért, hogy megértsük, átlényegítsük a bennünk is mélyen eltemetve ott égő- égető élményt, energetikai kódot, sok esetben egy olyan mintát, aminek magját akár dédszüleink ültették el. Ehhez pedig „kellemetlen” társakra is szükség van. Jézus tanításaiban is megtaláljuk az útmutatást: „…szeressétek ellenségeiteket!” –Ők, a velük való konfliktusok szolgálnak a legfontosabb információval saját magunkról. 
 
Ha csak menekülünk vagy harcba szállunk a számunkra kellemetlen energiamintával (emberekkel, helyzetekkel, betegségekkel…), a helyzet nem tud gyógyulni- gyógyítani, tanítani magunkról annyit, amennyi kell a fejlődésünkhöz, így újra és újra hasonló helyzetekben találjuk magunkat, fejlődésünk megtorpan. 
 
Ha egy kapcsolatban –függetlenül attól, mióta van jelen a diszharmónia- a résztvevők által hozott információ betöltötte feladatát, megtörtént a ráeszmélés, a kapcsolat betöltötte küldetését. Felelősen dönthetünk arról, továbbéltetjük, vagy átalakítjuk a kapcsolatot vagy békében és szeretetben útjára bocsátjuk a másikat.
 
Visszatérve a szagokhoz: ha testileg- lelkileg mindkét fél egészséges, s az illat-élmény mégis megváltozik, jelezheti a kapcsolat átértékelésének szükségességét.
 
 
 
Dr. Bán Marianna
holisztikus orvos
 
 

További információ, időpont kérés az alábbi elérhetőségeken:

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon