banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Virág esszenciák

címkék:  virág esszenciák, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

 

bach virágesszenciákVirág- esszenciák a tavaszi ébredésben

Lassan véget ér a tél, a nappalok érezhetően hosszabbak, sokan mégis egyre kimerültebbnek érzik magukat.

 

 

A Természet is az ébredés felé fordul, a növényekben fokozódik a nedvkeringés, és - bár kicsit korai - a rügyek is megjelentek itt-ott. Sokan épp erre az időszakra fáradtak el. A légúti fertőzéses betegségek szezonja is közelít. Egy lemerült szervezet pedig nehezebben birkózik meg a behatolókkal.

A fényhiány és a psziché kapcsolatáról egy korábbi cikkben már írtam, így most csak felelevenítésként: a fényhiányhoz társítható hangulatzavarok és az egyidejű vagy következményes életmódbeli kilengések, testi zavarok a testi erőt, energiákat is megcsapolják.

Képzeljünk el egy besötétített állott levegőjű szobát, melybe belépve jól körülírható érzések és érzékszervi ingerek borítanak el bennünket. Ahogy szemünk hozzászokik a félhomályhoz, odalépünk a lefüggönyözött ablakhoz, s a függönyöket széthúzva, az ablakszárnyakat a friss, fényes levegőre nyitva ragyogással, élettel, madárdallal töltjük meg a helyiséget. Így már teljesen más megélések veszik kezdetüket. Meglátjuk a földön heverő kacatokat, a bútorokat fedő port, a sarokban a pókhálót…-és tudjuk, mi a dolgunk… Nincs ez másképp bensőnkkel sem.

Következzen egy kis ízelítő, hogyan segíthet ebben az időszakban a Bach- terápia:

Vadalma- aki maga elé idézi az almavirágot, vagy egy virágzó almafa képét, megérezheti az esszencia minőségét. Fény, finomság, életerő, tisztaság, új kezdetek.  Az esszencia segít megszabadulni mérgező gondolatainktól, érzéseinktől, a testi salaktól, melyek kisodródva az életáramból, szerte lerakódtak lényünkben. Mintha tetszhalálból ébrednénk, ahogy az almafa fényminősége átjárja legsötétebb zugainkat.

Vadrepce- a horizontot betöltő repcemező látványa még a szomorú, a túlzottan befelé fordult ember ajkára is mosolyt csal, kellemes melegséggel árasztva el a hasi területet. Megnyitva lelkünket az élet szépsége előtt, az esszencia jó szolgálatot tesz a vegetatív idegrendszer zavaraiban, hangulatzavarokban, és a gyakran társuló emésztőszervi és veseproblémákban. A nyomott hangulat gyakran társul félelmi állapotokkal, elhagyatottság- érzéssel, erőtlenséggel, „fulladásérzéssel”, melyből a repce fénye kiutat mutat. Hozzásegít kreatív gondolatok, ideák megérleléséhez, melyek- akár csak egy növény- Fény hiányában elsorvadnak. A tudatos teremtő munkához erő és optimizmus szükséges, ezt kölcsönzi használójának a Repce.

Sülzanót- ugyancsak benső erőforrásainkat, élni- akarásunkat támogatja. Még a legreménytelenebb helyzetben is védelmezi és erősíti használóját. Segít ráébredni sebzettségünk, bezárulásunk okára. Támogatja az önismereti munkát, melynek nyomán egy új életszemlélet, önmagunkért való felelősségvállalás, cselekvés és helyes önvédelem születik.

Gyertyán- szinte nincs ember, aki kedvenc munkanapjaként a hétfőt, kedvenc napi történéseként a reggeli felkelést jelölné meg. Extrém esetben sorozatos elalvások, késés, szellemi és lelki „agyonvertség- érzés” jellemzi az illetőt. A Gyertyán hozzásegít a regeneráló energiák tudatos felvételéhez, egy egészséges életritmus kialakításához.

Iszalag-  Iszalag- állapotban az ember hőszervezete, Én- je is kihűlt, amit a végtagok hidegsége is jelez. Mintha az ember tettereje is kihűlt, az Élet Tüze is elhamvadt volna a hosszú, sötét tél ideje alatt. Mivel nincs Én- kapcsolata, a benső fény nem tudja ellensúlyozni a külső sötétséget, s szinte lehetetlen a megerősödés, csupán álmodozik, de nem váltja valóra vágyait.

Vadrózsa- emlékszünk Csipkerózsa történetére.  A földi élvezeteknek hódoló királyi udvar egy sötét átok nyomán mély álomba merül. A földiség egy szempillantás alatt fordul át a szellemibe, az élet a halálba, a mozgás a mozdulatlanságba. A téli időszak a befelé fordulásról, a fizikaival szemben a szellemiről, a meleg helyett a hűvösről, az aktivitás helyett az elmúlásról szól. E két pólus szervesen összetartozik, és mindkettőnek megvan a maga ideje. Ha a fizikai vagy lelki téli mélységekből nehezünkre esik visszatérni, a vadrózsa felidézi bennünk e körforgás örök igazságát és életre kelt.

Diófa- az újjászületés azonban sokszor nehéz, a rögzült minták átírása, a tetszhalott állapot elhagyása nagy kitartást, megingathatatlanságot és tudatosságot igényel. Az ókori kultúrákban nagy becsben tartották a diófát, mely az új kezdeteket, az erőt, a védelmet és a kitartást szimbolizálta. Termése hasonlít az agyra, így a tudattal és az Énnel hozták összefüggésbe, mely bölcsen és szilárdan vezeti lényünket az Úton.
 
 

További információ, időpont kérés az alábbi elérhetőségeken:

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon