banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Tavaszi szél vizet áraszt

címkék:  tavasz, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

 

Március 21-ével belépünk a csillagászati újévbe. A Mars- minőségeket hozó Kos időszaka ez. Ahogy a hideg átadja helyét a melegnek, a sötétség a fénynek, a mozdulatlanság a mozgásnak, úgy testünkben is az életerő, a növekedés, a fejlődés lépnek előtérbe.  A Kos jelszava is ezt tükrözi: Itt vagyok és élni akarok. A téli benső, lelki- szellemi munka után most a test, a testi folyamatok és a cselekvés kapnak nagyobb hangsúlyt.

A Kos fényminősége hív, hogy tekintsük át az elmúlt évben bejárt szellemi utat, vizsgáljuk meg gondolatainkat, eszméinket, téveszméinket.  Vizsgálódásunk legyen objektív és őszinte. Mi irányította cselekedeteinket? Mi kormányozta életünket? Mennyire voltunk tudatosak? Képesek voltunk- e észlelni és helyesen reagálni a külvilág történéseire?  Milyen szellemi tanulság kristályosodik ki e visszatekintés során?

Mi jellemezte lelki életünket, érzelmeinket? Hogyan ápoltuk kapcsolatainkat, mennyi szeretetet árasztottunk magunkból és képesek voltunk- e befogadni?  Mi okozott örömet, boldogságot és mi bizonyult délibábnak? Őrzünk- e megkövült haragot, szomorúságot magunkban?

Hogyan bántunk a testünkkel? Vigyáztunk- e rá?  Gondoztuk- e? Mivel, hogyan tápláltuk? Figyeltünk- e jelzéseire? Valóban úgy kezeltük- e, mint lelki- szellemi önvalónk templomát?

Végezetül jelöljünk ki új irányokat.  Vegyük számba, milyen eszközeink és milyen feladataink vannak testi-, lelki- és szellemi céljaink eléréséhez. Mit tudunk magunkban – magunkból mozgósítani, hogy az idea, a vágy és a cselekvés gyümölcsöt teremjen.

Idea, vágy, cselekvés és eszköz: bármelyik is hiányzik, a célt nem érjük el.

A tanulságból okulva szabjunk friss irányt életünknek, (vagy bizonyossággal telve járjuk tovább az utunkat) s a Kos lendületével induljunk el.

 

 

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon