banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Euritmia

címkék:  Artemis Euritmia Színpad, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

 

Programajánló

„A fény befonja tündérujjaival a zendülő világot”

című előadás

a zene- költészet –mozgás egységének jegyében

Artemis Euritmia Színpad

2015.március 7-én 18 óra

International Business School

IBS Színpad

Bp. II. Tárogató út 2-4.

művészeti vezető: Scheily Mária

artemis euritmia színpad

Az ’euritmia’ szó magyarul harmonikus ritmust jelent. Ritmust minden mozgásban, a tudatos mozdulatok szintjén és a szervezet belső, biológiai működéseinek szintjén, a gondolkodásban, érzelmi életben, de akár az egész életutat tekintve.

Szervezetünkben minden meghatározott ritmusban zajlik, s e ritmikus folyamatok egymással, a földi és kozmikus folyamatokkal finom összhangban működnek. Az antropozófia és antropozófus gyógyászat az ember és tágabb tér- és időbeni környezete, maga a Kozmosz közti megfeleltetéseket szem előtt tartva segíti vissza az embert a rá jellemző harmóniába. E gyógyítási-, ön- és világismereti rendszer részei a gyógyszeres terápia mellett pl. a művészeti terápiák (festés, formázás, beszédművelés, mozgás, zene), külső beavatkozások, benne a masszázsterápiák, életmód tanácsok, táplálkozási tanácsok, szellemi munka.

Az euritmia gyakorlatilag a testi mozgáson keresztül elér az ember mélyebb dimenziósíkjaihoz is. Különböző mozdulatokkal, mozdulatsorokkal dolgozik, mely az értő- figyelő szem számára akár egyfajta lelki- szellemi jelbeszédnek is felfogható, s mint ilyen, univerzális. A gyakorlatot végző ember önmagán belül megtapasztalja a lelki- szellemi fejlődést, fizikai panaszai oldódását (gyógyeuritmia), életvitelének, mindennapjainak könnyebbségét. Minden élethelyzetre, betegségfolyamatra lehetséges gyakorlatsorokat összeállítani, a megfelelő formáló erőket felébreszteni. Legyen szó akár viselkedés- vagy beszédzavarról, akár komoly szervi betegségről, de akár a mindennapi nehézségeink vagy épp korszakváltásaink is feloldhatókká, harmonikusabbá tehetők általa.

Szellemi- lelki folyamataink és testi működéseink szoros egységet képeznek. Az „…amint kint, úgy bent” hermészi törvény évezredekkel ezelőtt már rávilágított, hogy az érzékszervekkel felfogható, külső fizikai világ folyamatai megjelennek a belső fizikai és lelki világunkban is, és viszont. Könnyen belátható, hogy a mozgáson keresztül lényünk mély dimenzióiba is eljutunk, s hogy azokat megjeleníteni vagyunk képesek az érzékek világában is.

www.euritmia.hu

 
 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon