banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Közösség

 

Alább olyan kollégáimat, barátaimat szeretném bemutatni, ajánlani, akik szakmai tudásukkal,
emberi minőségeikkel, egész Lényükkel mélyen inspirálnak.

Farkasné Pásztor Katalin

 

Katát „hivatalosan” két éve ismerem. „Hivatalosan” a jelen- személyiségét, mert a lelkét már jóval régebben. Tapasztalatból, meggyőződéssel ajánlom az általa megszólaltatott hangok terápiás csodáját. E rezgések az Ő tolmácsolásában testet, lelket, szellemet egyaránt megérintő, tápláló, gyógyító minőségek. A hangokkal való gyógyítás mellett Pressel- masszázzsal segíti a hozzá fordulókat.

Kata szeretetet, bölcsességet, hitet és kitartást sugárzó lénye nagy segítség a ma kaotikus világában. Akár terápiás céllal, akár felüdülésként, akár szellemi útravalóként a hangok átsegítenek a mindennapok nehézségein.

„A zene, a rezgések befolyásolják egész életünket, ezért fontos, hogy odafigyeljünk arra, mit mondunk, mit hallgatunk, mit gondolunk, mert minden rezgés.”

E rezgések pedig emlékeztetve az eredendő tiszta, harmonikus minőségekre segítik emberből Emberré válásunkat.

http://www.bijoenergia.hu/gyogyitok-folder/gyogyitok/?beid=10076

 

Újváry Éva

Gyermekkorom óta vonzódom a festéshez, imádom a színek világát, kifejező erejét. Bár munkámban másképp használom a színeket, Éva felélesztette bennem a gyermekkori lelkesedést az alkotás iránt. Biztos szívvel és szelíd gyógyító erővel vezeti a kereső embert.

A festés gyógyító, harmonizáló erejét mindenkinek ki kellene próbálni. A terápiás festésnek semmi köze a tehetséghez, s mégis olyan mély, inspiratív alkotások születnek, melyek képesek ráébreszteni alkotójukat önnön lényére.

„Terápiás munkám során a  Hauschka képzőművészeti terápiával és a Liane  Collot d’Herbois-féle- más néven Fény, Szín, Sötétség –orvosi festésterápiával dolgozom. Mindkét terápia alapja a Rudolf Steiner-i emberkép.

A terápiás folyamat vezetett gyakorlatok sorozatából áll, ahol nem a kép a lényeg, hanem a  kialakulás folyamata. A terápiás módszer, terápiás eszközök és feladatok kiválasztása mindig személyre szóló. A művészeti terápia nagyon sokféle állapotban, betegségben alkalmazható a lelkitől a fizikaiig, mind megelőzésképpen, mind terápiásan, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A  korunkra jellemző  krónikus betegségek, lelki betegségek esetén   az orvosi/pszichoterápiás kezelés mellett a  Collot-féle   festésterápia  mélyreható átalakít erejének  köszönhetően  segíti a  gyógyító  folyamatokat…”

„A Liane Collot d’Herbois-féle fény, szín, sötétség orvosi festésterápia a Rudolf  Steineri antropozófiai emberkép alapjain, a színek törvényszerűségeinek elmélyült ismeretéből, és a dr Ita Wegmannal való közös munkából fakadóan született a múlt század első felében. Az  első  képzés  a Hágában jött  létre  . A   terápiát a világ számos országában sikerrel alkalmazzák  terápiás központokban, magán praxisokban. Új képzési központok jöttek létre  Franciaországban, Olaszországban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban.”

Festésterápiára  időpont egyeztetés: 06 20  5757049 

Helyszín:

Budapest, Gödöllő

 

Pünkösti Gabriella

keramikus művész, népművész, antropozófus terapeuta

Gabiban egy rendkívül finom lelket ismerhettem meg. Halk szavú, nagy szívű, sugárzó, gyógyító ember. A belőle áradó nyugalom, tisztaság és inspiráció belesimul alkotásaiba és átcsendül szavain.

„A ’90-es évek elején kezdtem kerámiával foglalkozni. Eleinte a korongozásban és a hagyományos magyar népmûvészetben mélyedtem el. Elementáris erôvel hatott rám akkoriban az a felismerés, hogy a magyar népmûvészet nem pusztán díszítômûvészet, hanem egy ôsi tudás motívumokban megôrzôdött élô lenyomata. Akkoriban még szinte lehetetlen volt ennek szó szerinti tanulmányozása, de gondolatban s a lehetôségeimhez mérten már akkor elindultam a jelek és szimbólumok megismerése felé. Ez a szerelem azóta is tart.Ugyanakkor szerettem volna a lehetô legtöbb szakmai területen is tisztán látni. Érdekeltek a különbözô technológiai megoldások. Illetve igyekeztem megérteni a szakmai és mûvészeti különbözôségek miértjeit is. Szerettem volna megérteni a mûvészet lényegét. Rá kellett jönnöm, hogy a mai mûvészeti élet jelenségeibôl ezt nehéz. Ismét a gyökerekhez kellett fordulnom, hogy meg tudjam fogalmazni az igazi lényeget. Hogy a mûvészet tisztán szellemi ideákat fogalmaz meg a maga módján és hogy felelôsek vagyunk azért, amit engedünk a kezeink által megnyilvánulni.Tanulmányaimat Takács Gyôzô, Sturm Orsolya és Rédly Magdolna keramikusoknál folytattam.

Emellett népmûvelôként diplomáztam, amely szintén fontos állomásom volt és nagy hatással lett késôbbi életemre.

Néhány éve gyógyászattal ismerkedem.

Tolna megyében, Nagyszékelyben élek.”

http://www.punkostigabriella.hu/

 
 

Keresés az oldalon