banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Az Öngyógyítás határai

címkék:  gyógyítás, egészség, Dr. Bán Marianna holisztikus orvos 

Dr. Bán Marianna holisztikus orvos

Az internetes ügyintézés, vásárlás, ismeretterjesztés, tanulás terjedésével érdekes folyamat bontakozik ki. Az életünk minden területére bekúszni látszik a személytelen, gépies, az individuumot nélkülöző hozzáállás. Mert nincs idő, nincs pénz, nincs lehetőség. Aztán persze, amit nyer az ember ezzel a hozzáállással a vámon, elveszíti a réven. Különösen igaz ez az egészség- betegség- gyógyítás témakörében.

Szoktam megkérdezni, hogy ha csak nem hozzáértő az illető, maga szereli- e az autóját? Nem, dehogy- hangzik a válasz - viszem szervízbe, olajcserére, átnézetni. És önmagára miért nem fordít legalább ekkora gondot? - és jön a sablonválasz: nincs idő, pénz, lehetőség.. Attól, hogy tankolom, kitakarítom az autót, esetleg kereket cserélek, még nem vagyok autószerelő. Attól, hogy valaki olvas ezt- azt, fórumozik, még nem szakember, nem tud gyógyítólag fellépni. Fontos, hogy mindenki ismerje saját határait.

 

A szakértői felületre érkező kérdések egy része régóta meglévő, akár súlyos, akár potenciálisan azzá fejlődő állapotról, betegségről szól, internetes terápiát kér. Ilyenkor nehéz szívvel és kicsit értetlenül írom: konzultáció szükséges. Teszem ezt azért, mert nem hiszek abban, hogy a gyógyítás folyamatából ki lehetne hagyni az embert, a személyes benyomást, a gesztusok, reakciók ismeretét, az élet- és kórtörténetét. Nem hiszem és soha nem is tapasztaltam, hogy a személyes felelősségvállalás, figyelem és tudatosság hiányában tartós javulás születhetne (elnyomás, súlyosbodás annál inkább).

 

Nem a betegséget kell meggyógyítani, hanem az embert, aki "táptalajául" szolgál az állapotnak.

 

A fertőző betegségek kórokozói- baktériumok, vírusok, gombák- mindenütt jelen vannak, mégsem betegszik meg mindenki.

A depresszió, az infarktus, a rák bár "népbetegségek", mégsem betegítenek meg mindenkit. Ahhoz, hogy egy kényelmetlenség állapottá váljék, idő szükséges (döbbenetesen türelmes hozzánk a testünk!). Minél tovább várunk, annál valószínűbben süllyed mélyre, ágyazódik belénk a minta, fejlődik ki a betegség. A gyógyulás pedig- mint egy visszaút- szintén időbe telik. Senki nem akar beteg lenni, az mégis kifejlődik, ha alkatilag nyitott rá az illető és életmódjával helyet ad a betegségnek. Számos tényező együttállása van jelen egy- egy betegségben.

 

A gyógyulás viszont személyes, tudatos és akarati folyamat. Ezt semmi nem változtatja meg, semmilyen gép, tabletta vagy teória nem váltja ki.

Mindannyian alkati gyengeségekkel (fizikális, mentális) születünk, ezek részei az életfeladatunknak, betegségeink pedig útba igazító jelzések életutunkon. A gyógyító munkája pedig egyfajta nyomolvasás is.

 

Ha megfelelő forrásból tájékozódik valaki, képes magán segíteni egy kevésbé komoly akut, átmeneti folyamat során (nátha, napégés, túlevés, enyhe hurutok, fájdalmak, enyhe rosszkedv).

 

Azonban krónikus, régóta meglévő, vagy visszatérő panaszokat, súlyos problémákat csak tovább rontani képes, ha kísérletezik. Megéri?

 

 

Ha úgy dönt, felelősséget vállal saját egészségéért, figyelmébe ajánlom a díjmentes első orvosi konzultációs lehetőséget. Azoknak ajánlom, akik még nem ismernek személyesen és szeretnének megismerkedni a holisztikus gyógyítással - a konzultáció díjmentes, kérjen időpontot ITT, semmit sem veszíthet...

 

Rövid ideje fennálló panaszai esetén itt találhat megoldást > 

 

vissza a főoldalra

 

Keresés az oldalon