banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Schüssler sók

Mi a Schüssler só és hogyan segíthet megőrizni egészségét?

Schüssler sók megfázásra >

 

schüssler sókA Schüssler sók a homeopátiás kezelések hatékony kiegészítői. Kiegyensúlyozzák a szervezetben az adott ásványi só anyagcseréjét, közvetve hatnak a sók szintjére, a mennyiségre. Az ásványi anyag pótlását a szervezet oldja meg az ajánlott táplálékokból.

Fejezetek: (a linkre kattintva a megfelelő bekezdéshez ugrik):

 

A Schüssler sókról általában

Hogyan védheted ki a téli betegségeket is Schüssler sókkal?

Schüssler sók napozáshoz, leégés ellen

 

A Schüssler- sókról

A Sók és a terápia névadója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler orvos, homeopata, kutató (1821-1889). Pasteur és Koch, Hanemann és Bernard kortársaként kutatta egy olyan gyógyító rendszer lehetőségét, mely mentes a mellékhatásoktól, de szemben a homeopátia bonyolult szabályrendszerével és végtelen gyógyszerkincsével, a hétköznapi ember számára is biztonsággal alkalmazható, viszonylag könnyen átlátható, szűkebb repertoárral rendelkezik.

E közel 140 éves terápia a mai napig megállja a helyét, a készítményekről nem bizonyosodott be semmilyen mellékhatás, sem hatástalanság, nem vonták ki a forgalomból sajnálatos, előre nem látott veszélyei miatt, sőt, reneszánszát éli. Rendkívül hasznos mind az akut betegségek, mind a krónikus állapotok gyógyításában.

A biokémiai életsó- terápia a gyógyulás „alfája”.

Testünkben minden sejt elektromágneses tulajdonsággal bír. Ezt az elektromos tulajdonságot a különböző elektromos töltéssel bíró vegyületek, szervetlen sók sejten belüli és sejten kívüli jellegzetes megoszlása biztosítja. Az egész szervezetben, annak minden sejtjében és sejtalkotójában szüntelen anyag-, energia- és információáramlás zajlik. Minden működés elektromos változások eredőjeként jön létre. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a különböző információk testen belüli közös nyelve az elektromosság, mely az anyag láthatatlan- éteri- dimenziója.

A biokémiai sókkal végzett kezelés ingerterápia, melynek hatására a sejtek képesek helyreállítani ásványi anyag forgalmukat, és jellegzetes elektromos tulajdonságukat. Mint egy karmester, az ingerterápiák betanítják, összehangolják és kitisztítják a „kórus” (=sejtek és azok fizikai- kémiai folyamatainak összessége) szólamait.

Minden élő és élettelen anyag építőegysége az ásvány. Minden teremtményben, így az emberben is létező ásványi birodalom a Földanya ásványi birodalmából származik. Az örök körforgás törvénye értelmében minden élő anyagi teste idővel visszatér az ásványok birodalmába, a Földanya ölére, hogy onnan varázslatos újjászületésben transzformálódva, mint törékeny virág vagy majdan hatalmas tölgy … lépjen ki ismét az Élet színpadára….  Ugye, mennyi emlék kódolódik egy- egy atomban?

Az ásványok őrzik kozmikus és bolygószintű élettörténetünket, kódolják az élet kontinuitását téren és időn át, s a fizikai világ tartópilléreiként biztosítják a teremtő információ manifesztálódását.

 

Hogyan készül a Schüssler só?

A Schüssler –sók (1-12.) a homeopátiás gyógyszerek rokonai, potenciált ásványi anyagokból készült szerek. A kiindulási anyagot tejcukorban dörzsölik el, majd tablettázzák.

A potenciálás azt jelenti, hogy nem az eredeti formáját és mennyiségét vesszük a kiindulási anyagnak, hanem a szer átmegy egy hígítási -dinamizálási folyamaton, így nem az anyagi- mennyiségi hatás, hanem a benne rejlő információ bír gyógyító erővel. Tehát a sók feladata nem közvetlenül a mennyiségi pótlás, hanem adott ásvány anyagcseréjének kiegyensúlyozása.

A sók melletti számok- legtöbbször D6 vagy D12 - jelzik azt, hogy a kiindulási anyagmennyiséget hányszor hígították a tízszeresére. A potenciaválasztást a probléma természete és a páciens diagnosztikus jelei (általános állapot, alkati jellemzők, panaszok, arcdiagnosztikai jelek, egyéb jelek a testen) segítik. Krónikus panaszok illetve (konzultációban) diagnosztizált hiány kezelése, a kontrollvizsgálat, a kúra idejének megszabása szakember feladata.

 

Schüssler sókkal az egészséges napozásért

A nyári meleg és napsütés egyre több embert csal ki a szabadba. Hogy valóban felhőtlen kikapcsolódásban legyen részünk, néhány óvintézkedést be kell tartanunk. Délelőtt 11 órától délután 3 óráig lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon. Bőrünket a szűrt fényben is érik a káros UV-sugarak, így a napvédelem az árnyékban is fontos. Lehetőleg válasszunk bio- naptejet, amivel nem juttatunk a szervezetbe káros kémiai anyagokat. A szép színért, és egészséges bőrért pedig fogyasszunk minél több karotintartalmú zöldséget (narancsvörös és sárga színű zöldségek, gyümölcsök).

Fontos a párolgó víz és ásványok pótlása is. Egy átlagos hőmérsékletű napon egy felnőtt átlagos vízigénye 1,5-2l. Ez a nyári melegben, az izzadással megemelkedik! Csecsemők és kisgyermekek esetén- nem mindig jelzik a szomjúságot!- különösen fontos a leégésvédelem és a folyamatos víz- és ásványpótlás! Még véletlenül se hagyjunk kisgyermeket a zárt gépkocsiban!

A napozást és az esti zuhanyozást követően gondoskodjunk a bőr víztartalmának pótlásáról, az irritált bőr megnyugtatásáról. Ehhez remek választás a Natrium chloratum Schüssler krém. Ha minden igyekezetünk ellenére leégtünk, keverjük a fenti krémet Ferrum phosphoricum kenőccsel. Ha nagyon fájdalmas a bőr kenése, érdemes vízben feloldani, alaposan összerázni, és porlasztóval a bőrre permetezni. (jó választás a szintén gyulladáscsökkentő aloé- spray is, akár kiegészítőként, a fentiekkel váltásban)

Ha a leégés komolyabb általános tünetekkel is társul (elesettség, vagy épp nagyfokú nyugtalanság, hidegrázás, láz, fejfájás, szédülés, hányinger= „napszúrás”), meggyorsíthatjuk a gyógyulást a következő Schüssler- sókkal: Ferrum phosphoricum D12 tabletta, 10-15 percenként 1 tabletta, 1 órán keresztül, majd Natrium chloratum Sch D6 és Kalium phosphoricum Sch D6 tabletta, 1 órán keresztül szintén 4x1-1 adagban.

Utána, ha még szükséges, 1-2 napig, a két utóbbi só 3-4x1-1/nap adagban. Az előbbi regenerálja a szövetek víz- és só-háztartását, az utóbbi remek láz- és fájdalomcsillapító.

A szeplősödésre hajlamosak közül nem mindenki örül a napsütésnek. Nekik érdemes Kalium sulphuricum D6 tablettát szedni, hétköznapokon, 3x1 adagban, 3 hét után 7 nap szünettel, akár egész nyáron.

További információk: Táplálkozási ajánlások a Schüssler- sókhoz, Ajánlás a Schüssler- sók alkalmazásához

 

Schüssler sók a téli betegségek leküzdésére
Megfázásra, náthára

 

1. szakasz: Fejfájás, diszkomfort- érzet, hőemelkedés, láz, torokkaparás, tüsszögés, vizes orrváladék, sajgó izmok, L…. kezdődik a nátha. Ilyenkor a Ferrum phosphoricum Schüssler D12 remek elsősegélyt nyújt. 2 órán keresztül negyed óránként 1 tablettát érdemes elszopogatni, majd, ha még szükséges, naponta 3-4x1 az adag. Ha idejében elkezdtük a kúrát és a szervezet jó általános állapotban van, 2-3 nap alatt le is zajlik a betegség. A láz kordában tartásában egy másik Só is segít: Kalium phosphoricum Schüssler D6. Ezt váltásban a Ferrum-mal (nem egyszerre) alkalmazhatjuk.

 

2. szakasz: Ha az orrváladék elkezd besűrűsödni, színe opálos, fehér, állaga nyúlós és masszív. Ekkor már az arcüreg és a fülkürt is érintett lehet, fájdalommal jelezhet. Ideje áttérnünk a Kalium chloratum Sch D6 használatára, 3-4x1 napi adagban, pár napig.

Innen két út vezet tovább: vagy meggyógyulunk, vagy a váladék színes lesz, sárgás- zöldessé válik: 3. szakasz: A „színes” váladék jelzi, hogy a gyulladás az utolsó stádiumba érkezett, ideje „takarítani”.

Ilyenkor lép színre a Kalium sulphuricum Sch D6, 3-4x1 adagban, pár napig.

A Sókat patikában szerezhetik be. A bevétel előtt- után 20 percig ne egyenek- igyanak, legfeljebb vizet. Kisgyermeknek ajánlott kevés vízben feloldani. A szereket tartsák távol elektromos berendezéstől, konnektortól és mobiltelefontól. A teljes terápia alatt a mentol és eukaliptusz minden formában kerülendő! (rágó, cukorka, fogkrém, légút-tisztító kenőcsök, inhalálók, orrcseppek). Figyelmükbe ajánlom a témában írt korábbi blogjaimat is!

További információk: Táplálkozási ajánlások a Schüssler- sókhoz, Ajánlás a Schüssler- sók alkalmazásához

 

Ha úgy gondolja személyes tanácsra, javaslatokra van szüksége érdeklődjön az alábbi elérhetőségeimen:

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu

 

Keresés az oldalon