banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Archívum - Korábbi írásaim

Itt olvashatod rendszeresen megjelenő írásaimat, véleményeimet, hozzászólásaimat aktuális témákról, hírekről

 

 

karácsony segítség ünnepek idején2011. december | Úgy segíts, hogy jó legyen

címkék: karácsony, ünnepek, Maslow piramis 

 

Úgy segíts, hogy jó legyen!

Szeretünk segíteni, különösen, ha ez egy ünnephez vagy rendkívüli eseményhez kapcsolódik. Ki ezért, ki azért. Ki önzetlenül, ki számításból. Bárhogy is, szem előtt kell tartani, ki, miben szenved hiányt, kinek, mi jelent valódi segítséget Emberré válásának útján.
 

Egy- egy jeles ünnep mindig erős fénybe helyezi a segítségnyújtás témáját, hisz hogyan is ünnepelhetne felszabadultan, valódi, felhőtlen boldogsággal az, aki a legalapvetőbb szükségleteit sem tudja kielégíteni. E szükségletek olyanok, mint a mesebeli só. Addig észre sem vesszük, amíg nem nekünk hiányzik. Pedig nap, mint nap arcul csap bennünket a világ fájdalma. Mit tud egy ember segíteni? ... Persze, csepp a tengerben…, de a tenger is csak cseppekből áll….
 

A pszichológia és a szociológia vizsgálódásának egyik tárgya az emberi szükséglet, az általa motivált egyéni- társadalmi cselekedetek, kapcsolatrendszerek, illetve ezek dinamikája. Abraham Maslow, a XX.század egyik kiemelkedő pszichológusa vizsgálatának fókuszába az emberi szükségleteket helyezte. Ennek tömör összefoglalása az ún. Maslow- féle szükségletpiramis:

maslow piramis szükséglethierarchia
nagyításhoz kattintson a képre


A legfontosabb szükségleteink, amire aztán a többi épül, a fizikai- biológiai (testi) szükségleteink. Ilyen a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék, az élhető lakótér, a kiegyensúlyozott aktivitás- passzivitás (pihenés). Mindannyiunknak szüksége van az egészséges életmódra. Ép testben ép lélek- régi bölcsesség. Arról szól, hogy ha az ember számára a minőségi életben maradás feltételei nem adottak, ha a test csak tengődik, aligha lehetséges a testi- lelki- szellemi harmónia, a kiteljesedés. Energiája épp csak a túléléshez, tengődéshez elegendő.

Ha ez megvan, előtérbe lép a biztonság igénye.  Fizikai és pszichológiai biztonság. Ha valaki folyamatos stresszben él, ha folyton védekeznie vagy menekülnie kell, ha nincsenek stresszkezelő mechanizmusai, ha adottságaival nem tud mit kezdeni, ha nincs önismerete, ha veszteségét önerőből képtelen feldolgozni, ha nem is tudja, kihez fordulhatna a bajával, ha folyamatosan ki van téve az ártó körülményeknek, ha szándéka és erőfeszítése ellenére sincs jövedelme,  … hogyan is érezhetné magát és családját biztonságban.

 

A következő „hozzávaló” a valahová tartozás igénye. Társ, család, baráti kör… legalább egy kapcsolódási pont, egy magunkon kívül eső tükröző, támogató, jelenlévő, figyelemmel, önzetlenül odaforduló élőlény. Létszükséglet az önzetlen szeretet megtapasztalása.
 

Azonban ez még nem elég, kell, hogy megtapasztaljuk az adás, a „szükség van rám”, és az elismerés örömét is. Tartozni valahová kölcsönösséget jelent. Ha már van közösségi érzés, kapcsolat, kell, hogy abban elismerjenek. Az önismeretből és az elismerésből pedig megszületik és erősödik az önbecsülés. Látom, tapasztalom, felfogom, hogy amit teszek, az jó. Látom, érzem és tudom, jó, hogy vagyok, hogy jó vagyok.
 

S ha a fentiek teljesültek az életünkben, felismerjük a lehetőségeinket és élünk is velük, megcselekedjük és megtapasztaljuk a kiteljesedés, az önmegvalósítás, a személyes teremtő erő varázsát. Az emberből Emberré válunk.

Oldal tetejére

 

 

Dr. Bán Marianna természetgyógyász öngyógyítás tanfolyama 20122011. december | "Gyógyítsd Tenmagad" - Tanfolyamsorozat 2012-ben

címkék: öngyógyítás, egészség, Dr. Bán Marianna tanfolyama 


Alapfokú bioinformációs és spirituális módszerek az önsegítésben

Egyre nagyobb az érdeklődés és az igény a valódi gyógyulást hozó önsegítő módszerek és hiteles oktatás iránt. Egyfelől az egészségügyben nem jut idő a megelőzés és a szelíd gyógymódok propagálására (nem is igazán érdek), az otthon, önállóan is biztonsággal, a mellékhatások veszélye nélkül használható módszerek terjesztésére.

Sok az alacsony színvonalú képzés, minden sarkon gyógyítókba, tanítókba botlunk. A csodáknak se szeri se száma, mégis egyre nagyobb a káosz, egyre betegebbek az emberek.

A tanfolyamsorozat e hiányt hivatott pótolni. A konkrét információk és módszerek mellett betekintést nyújt a holisztikus szemlélet és a spirituális gyógyítás alapjaiba. Ajánlom mindenkinek, aki felelősséget érez önmaga, gyermekei és a bolygó boldogabb és egészségesebb jövőjéért.

A tanfolyam 2012. 02.hóban indul, és havi két alkalommal, 1-1 egész napos elfoglaltságot jelent.

Az alapfokú tanfolyam 4 szintből áll, szintenként 4 (+1 ajándék-) foglalkozással. Az egyes szinteket beszámolóval zárjuk.

Jelentkezés és információ: telefonon, hétköznap általában 8-10ó és 14-15ó, illetve sms-ben egyeztetett időpontban. Tel: 0630/475- 2859

Jelentkezési határidő: 2012. 01. 12.

Oldal tetejére

 

 

Dr. Bán Marianna aktuális: Skorpió hava2011. november | A Skorpió hava (10.23-11.22.)

címkék: skorpió hava, asztrológia


Az időszak előtérbe hozza az elmúlást, közelebb visz a halálhoz, a szó átvitt és eredeti értelmében. Kultúránkban a november a halottak hava, amikor két ünnep is lehetőséget ad halottaink iránti tiszteletünk kifejezésére: Mindenszentek és Halottak Napja.

Benső, mély, titokzatos dimenzióink várnak felfedezésre, inspirálnak a befelé fordulásra, komoly önvizsgálatra. Az ünnepek kapcsán is közelebb érezhetjük életünkhöz az elmúlást, a halottak birodalmát, a túlvilágot, lelki- szellemi dimenzióinkat.

E poláris energiáktól duzzadó jegyben és időszakban megtapasztalhatjuk a halhatatlanságot és minden anyagi dolog kényszerű elmúlását is, mely záloga a majdani feltámadásnak (tavasz). Ezzel mély beavatást kapva a transzcendencia élményébe.


Dr. Bán MariannaA Skorpió- újhold (10.26.)

E Nap- Hold együttállás lehetőséget ad a tudatos- és ösztön-én közelítésére, érzelmeink tisztázására, harmonizálására. A régi, túlhaladott viselkedésminták elengedése az újjászületés lehetőségét hozza el. Elősegíti a benső Kincs felemelését, amit majd a Bika- telihold teljesít ki és horgonyoz le a mindennapok megéléseiben, cselekvéseiben.

A két égitesttel szembenálló Jupiter azt mutatja, hogy e benső átalakulásban megtapasztalt erőt a közösség szolgálatába állíthatjuk.

A Skorpióban található Vénusz- Merkúr együttállás erősítheti és inspirálja a szeretetteli kommunikációt mind a családban, mind a munkahelyeken.

A 11.10-i Bika- telihold feszültséget hozhat a karrier és család viszonylatában.

Sokakban feltámadhat a vágy, megismerni az eredetet, a személyes életutat.                                                                                  

 

László Anna
 asztrológus
 bejelentkezés: 0620-937-5455

Oldal tetejére

 

 

 

Steve Jobs egyetemi beszéde 20052011. október | Steve Jobs egyetemi beszéde - és néhány személyes gondolatom arról, hogy mit tanulhatsz Tőle

címkék: Steve Jobs egyetemi beszéde 2005

 

Biztosan Te is értesültél a hírről, ezért ahelyett hogy a részletekről írnék, elmondom, hogyan tudsz TE is nagyon sokat tanulni Tőle.

A cikk folytatása hamarosan...

 

 

 

Oldal tetejére

 

 

 

allergia gyógyítása kezelése schüssler sókkal allergiás tünetek enyhítése2011. július | Az allergia

címkék: alleriga, pollen, Schüssler - sók, homeopátia,

 

A szálló pollenek megtapadnak a ruházatunkon, hajunkon, bevonják az orrnyálkahártyát. Miután hazaértünk, zuhanyozzunk, és a hajunkat is öblítsük le.

Az orrjáratokat érdemes vízzel vagy fiziológiás sóoldattal átöblíteni (tengeri sós orrspray vagy házilag készített sóoldat). Miután befújtuk vagy befolyattuk, lassú fejkörzéssel juttassuk el az orrüreg minél több részébe, majd fújjuk ki. Hasonlóan a szemedet is „kiöblítheted”.

A napi szellőztetéssel szorítkozz a hajnali órákra, de egy kiadós nyári zápor után bátran tárd szélesre az ablakot pár percre!

Lehetőleg ne szárítsd a mosott ruhát a szabadban!

Ügyelj a táplálkozásodra! (tovább a Keresztallergiák cikkre)

Ahány ember, annyiféle allergiás tünetkombináció, de néhány hasznos tanácsot, szert általánosságban is lehet ajánlani. Azonban a legjobb a személyre szabott megoldás, ami alapos kikérdezés után születik, hisz az allergia krónikus, alkati betegség, hosszú távon nem elég csak alkalmi terápiát alkalmazni.

 

Schüssler- sók az allergia megszelídítéséhez:

Az un. Schüssler –sók (1-12.) a homeopátiás gyógyszerek rokonai, potenciált ásványi anyagokból készült szerek. A kiindulási anyagot tejcukorban dörzsölik el, majd tablettázzák.

A potenciálás azt jelenti, hogy nem az eredeti formáját és mennyiségét vesszük a kiindulási anyagnak, hanem a szer átmegy egy hígítási -dinamizálási folyamaton, így nem az anyagi- mennyiségi hatás, hanem a benne rejlő információ bír gyógyító erővel. Tehát a sók feladata nem közvetlenül a mennyiségi pótlás, hanem adott ásvány anyagcseréjének kiegyensúlyozása.

A sók melletti számok- legtöbbször D6 vagy D12 - jelzik azt, hogy a kiindulási anyagmennyiséget hányszor hígították a tízszeresére. A potenciaválasztást a probléma természete és a páciens diagnosztikus jelei (általános állapot, alkati jellemzők, panaszok, arcdiagnosztikai jelek, egyéb jelek a testen) segítik. Krónikus panaszok illetve (konzultációban) diagnosztizált hiány kezelése, a kontrollvizsgálat, a kúra idejének megszabása szakember feladata.

A Schüssler sók akár önmagukban is, de a többi terápia mellett is alkalmazhatók.

Ferrum phosphoricum Schüssler D12- ha az első, apró jeleket érezzük, 2 órán keresztül negyed óránként 1, majd napi 3-4x1 tabletta

Calcium phosphoricum Sch D6- a Ferrummal napi váltásban, 3-4x1. Ők ketten a megelőzésben, felkészülésben is nagy szerepet kapnak.

Ha a fenti 2 szerrel nem sikerült „megfognunk” pár nap alatt, a továbbiakban:

Calcium phosphoricum Sch D6

Natrium chloratum Sch D6

Kalium chloratum Sch D6

Kalium phosphoricum Sch D6

Napi 3x1-1 tabletta segít az allergiás és a kísérő tünetek enyhítésében, kiküszöbölésében. 4 hét után (ha még szükséges a szedés) pár nap szünet után ismételhető. A napi adagot ½ l vízbe téve, elosztva is elfogyaszthatjuk. (tovább az „Óvintézkedések”- cikkre) (tovább a Sch-sós-cikkekre)

 

Homeopátiás komplexek:

Euphorbium compositum- Heel orrspray

Naso- Heel S- csepp

Luffeel tabletta és orrspray

Coryzalia tabletta

Első választásként érdemes megpróbálni a fenti szerek valamelyikét. Ha nem kielégítő az eredmény, úgy térjünk át valamelyik monokészítményre.

 

Leggyakrabban használt homeopátiás monokészítmények:

Ha a legfeltűnőbb tünet a viszketés az orrban, szájpadláson, fülben, torokban, szemben, ha főként a tüsszögés, vizes orrfolyás, orrdugulással váltakozva, köhögés keseríti a mindennapokat, ha feltűnő vagy jellemző az ingerültség, szellemi leterheltség, az erre való hajlam: Nux vomica

Ha a legjellemzőbb tüneted az, hogy olyan a szemed, mintha hagymát aprítottál volna, folyik a könnyed, az orrod, és az orr kimaródik: Allium cepa

Ha a szemhéj, és a nyálkahártyák duzzadttá válnak, nem kívánsz inni, égő fájdalmat érzel: Apis

Ha aggodalmaskodó vagy, folyton tüsszögsz, sok a váladék, ami vizes állagú és kimarja a bőrt: Arsenicum album

Ha a könnyezés folyamatos, kimarja a szemhéjat, de az orrváladék nem marja ki a bőrt, az Euphrasia enyhülést hozhat.

Ha a szem, az orr és a száj is száraz, viszket, szomjas vagy, mintha egy szivacson keresztül lélegeznél, válaszd a Luffa-t.

Ha a Luffa-tünetek mellett erős nyomást, dugulás érzhető az orrgyöknél, a Sticta pulmonaria a jó választás.

Tüsszögőrohamok, égő, vörös szemek, extrém szagérzékenység esetére a Sabadillát ajánlom.

A javasolt monoszereket alacsony és közepes potenciában (D12-C15) bátran használhatjuk több napon keresztül is (heti 1-2 nap szünet beiktatásával) Munkába indulás előtt tölts meg vízzel egy ½ l-es palackot, és tegyél bele 7 golyót. A nap folyamán 3-5x igyál az oldatból 1-2 kortyot. Mielőtt innál, kissé rázd fel a vizet. Ha pár napon belül nincs semmi eredmény, érdemes átgondolni a választást, tanácsot kérni. Ha a tünetek enyhülnek, ritkítani kell a bevételt is.(tovább az „Óvintézkedések”- cikkre)

Mi az allergia valójában? Az allergia mélyebb értelme

Hogyan alkalmazza a homeopátiás szereket? Fontos tudnivalók!

> Táplálkozási ajánlások Schüssler sók szedéséhez

> vélemények allergiásoktól

> Tovább korábbi cikkeimhez

Hasznos tudnivalók allergiában szenvedőknek:

 

Oldal tetejére

 

Keresés az oldalon