banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Tavaszi újjáéledés

 

Dr. Bán Marianna orvos természetgyógyász. tavaszi méregtelenítés, egészség

Tavaszi újjáéledés

címkék: tavaszi méregtelenítés, egészség, Dr. Bán Marianna orvos - természetgyógyász

Minden évszaknak megvan a maga illata, színe, íze, textúrája. Mind gyönyörű a maga nemében. Szerintem- és ezzel biztosan nem vagyok egyedül- a tavasz az évszakok királynője. Ahogyan a reggeli fagyott mozdulatlanságot szinte észrevétlenül váltja fel a Természet nyújtózása, lelkünk fényerői is megújulnak.

 

 

Minden a Létről mesél, ami, mint hömpölygő folyam magával ragad és életre kelt minden tetszhalottat, hogy lelkünkkel összekapcsolódva gyönyörű mágiával felébresszék csipkerózsa-álmából az anyagot. Az anyagot, mely a téli álom titokzatos sötétjében készülődött a megújulásra, s vele bensőnket is, ahová megannyi félelmet, keserűséget, haragot, közönyt zártunk be.

A tavasz az újrakezdés, az erő, a kreativitás, az Új Remény időszaka. A Nap hamarosan belép az erőtől duzzadó Kos jegyébe. Érdemes végiggondolni az elmúlt és az elkövetkező évünket. Mit szerettünk volna megvalósítani, ebből mit sikerült elérnünk, tényleg kellett- e, amiért foggal- körömmel harcoltunk, vajon megtettünk- e és jól tettünk- e meg minden tőlünk telhetőt, életünk mely területét hanyagoltuk el és miért? Mit akarunk vagy szükséges továbbvinni, mit kell már letenni, lezárni, vagy elengedni? Érdemes feltenni és megválaszolni a kérdést: az emberi elme számára beláthatatlan lehetőségmezőből mit szeretnénk megtapasztalni, milyen új célok hívogatnak, mire is lesz ehhez szükség?

Vajon képesek leszünk- e, akarunk- e kilépni komfortzónánkból, hogy mint nyitott, kíváncsi és hittel teli Gyermek magunkban és a környező világban újra felfedezzük az Élet csodáját?
Aki a múltat és bevésődéseit dédelgeti és szajkózza - legyen az sikeres vagy elszomorító- a halál erőit táplálja, annak dobja oda életét prédául.

 

Méregtelenítés

A tavasz beköszöntével a Természet és szervezetünk is új ritmusra áll át. Ahogyan a téli nyugalom és raktározás után a növényekben beindul a nedvkeringés, felpörög az anyagcsere, az emberi szervezetben is a víz és fa elem kerül uralomra.

A kínai gyógyító filozófia és az öt elem tana szerint az időszak a méregtelenítésről, regenerálódásról szól. Tavasszal nem ritka a fáradékonyság, a légúti fertőzésekre való fogékonyság. Jellemzően enerváltak vagyunk. Ezt a testben felhalmozódott salakanyagok, a kimerült ásványi anyag- raktárak és a vitaminhiány okozzák

„Teli pohárba nem lehet tölteni.” Mielőtt a vitaminokhoz nyúlunk, segítsük szervezetünket a megtisztulásban. Tanácsos rövidebb- hosszabb böjttel, béltisztítással kezdeni a „tavaszi nagytakarítást”. Lehetőség van a böjtöt professzionális szerekkel, módszerekkel támogatni. Szervezetünk nagyon finoman hangolt, összetett alkotás, így nagyon fontos, hogy egyensúlyát megőrizzük, és ne terheljük egyoldalú, kétes módszerekkel. Az egyes szervrendszerek egymás működését befolyásolják, ezt a méregtelenítéskor is figyelembe kell vennünk. Ha valaki krónikus betegségben szenved, feltétlen kérjen szaksegítséget!

Kapcsolódó cikk: Méregtelenítő kúrák


 

Dr. Bán Marianna orvos természetgyógyász. tavaszi méregtelenítés, egészség

Vitaminpótlás, táplálkozás
 

A vitaminok, ásványi anyagok, és biológiailag aktív anyagok pótlása kapcsán jusson eszünkbe a csíráztatás. Ez- ellentétben a primőrökkel és a tablettás készítményekkel-, valódi életenergiával és természetes vitaminokkal teli alternatívát jelent. A bioboltok sokféle csíráztatni való magot, csíranövényt kínálnak (retek, hagyma, mungóbab, búza, zsázsa, vörös here, lucerna, vörös káposzta …)

Részesítsük előnyben a könnyen emészthető táplálékokat, zöldség- és gabonaételeket, keserűleveles zöldeket, hidegen préselt növényi- és magolajokat.

Testünk 70%-a vízből áll. Fokozott folyadékbevitellel tisztítsuk meg, frissítsük fel vizeinket.


 

Mindennapi praktikák, tanácsok

Szánjunk pár percet minden nap tüdőnk alapos átszellőztetésére is. Néhány alkalommal érdemes szaunázni, segítve a bőrön keresztüli méregtelenítést.

Talpunk reflexzónáin keresztül minden szerv elérhető, stimulálható. Ha két törülköző közé különböző méretű kavicsokat, köveket teszünk, majd ezen helyben járva, taposva, házi talpmasszázzsal élénkíthetjük a méregtelenítést, és szervezetünket.

Végezetül, de nem utolsó sorban „dobjuk ki” keserű érzelmeinket, emlékeinket, hogy képesek legyünk befogadni az Új Élet Fényét.

 

Ha úgy érzi, hogy a leírtaknál részletesebb és személyre szabott tanácsra van szüksége
az alábbi elérhetőségeken egyeztethez időpontot:

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon