banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Vashiányos vérszegénység

 

A vashiányos vérszegénységről

címkékvashiányos vérszegénység, egészség, Dr. Bán Marianna orvos - természetgyógyász

A tavasz beköszöntével sokan tapasztalják, hogy erőnlétük csökkent, és bár a gyönyörű idő csábít a természetbe, sportolni, kirándulni, mintha nem lenne erő élvezni a mozgást, az életet. Aluszékonyak, fáradtak vagyunk. A méregtelenítés mellett érdemes az esetleges vashiány pótlására is gondolni. A szép, piros pozsgás arc az egészséges vasháztartás egyik jele. Ám ha valaki sápadt, élettelen, fakó arcbőrű, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

 

 Jelek, amelyek vashiányra utalnak

 Régóta fennálló, ún. krónikus vashiány jellegzetes tünete a szemek alatt látható, a belső szemzugból kiinduló, a szemet aláárkoló kékes- lilás elszíneződés („szemkarika”), sápadt bőr és halvány nyálkahártyák. Előfordul, hogy ez a jellegzetesség csak fáradtság esetén válik szembetűnővé.

A vashiány és a következményesen csökkent szöveti oxigén- ellátottság krónikus fáradtságban, fáradékonyságban, koncentrációs zavarokban, kedvetlenségben, az ellenálló- képesség csökkenésében, rendszeres fejfájásban, étvágytalanságban, (gyermekeknél) tartós súlyleállásban, fogyásban, nyilvánulhat meg.

 Egészségünk egyik alapvető pillére a szervezet megfelelő mennyiségű és minőségű vas-ellátottsága. Ha ez nem áll rendelkezésre, vashiányos vérszegénységről beszélünk. Korábban az általános vélekedés szerint főleg kisgyermekek és nők betegségének tartották, azonban az elégtelen táplálkozás és „modern” életmód miatt ma már egyformán érinthet mindenkit.


 

Elsődleges okok:

          Elégtelen táplálkozás

          Tökéletlen felszívódás

          Elégtelen beépülés

         

      Másodlagos vérszegénységet okozó tényezők:

          Látens vérzés (emésztőszervi fekélyek)

          Nőknél: rendszeresen elhúzódó, bő menses

          Egyes parazita-fertőzések

          Egyes daganatos betegségek

          Elégtelen csontvelő- funkció (elsődleges, másodlagos)

 

 Hogyan kezelhető a vashiány

A terápiás célból beadott anyagi vas csak rövidtávon oldja meg (ha megoldja egyáltalán) a problémát, ráadásul hasznosulása sem jó, illetve mellékhatásokkal jár.

A táplálkozási szokások megváltoztatása és a megfelelő bioinformációs készítmény alkalmazása szelíden, megbízhatóan és mellékhatásoktól mentesen segíti mind a felnőtt, mind a gyermek szervezetét a vasháztartás regenerálásában. Alkattól függően választhatjuk a Schüssler- terápiát és az un. spagyrikus terápiát is.

Előbbiek közül a leggyakrabban ajánlhatók:

Ferrum phosphoricum D6-,

Calcium phosphoricum D6-

Kalium phosphoricum D6-,

Natrium chloratum D6 Schüssler tabletta

A Schüssler sók alkalmazásakor érdemes táplálkozási szokásainkra is figyelni. Az egyes Schüssler sókhoz tartozó táplálkozási ajánlásokat itt olvashatja

Utóbbit a Ferrum Phönix csepp képviseli. Az adagolás és a kúra idejének beállítása szakember feladata.

A vörösvértestek a bennük tárolt vas segítségével szállítják az oxigént minden sejthez. Ha már van elegendő vas, érdemes a légzésre, légzéstechnikára is gondot fordítanunk, hogy a szükséges oxigén be is kerüljön a szervezetbe.

 

Ha úgy érzi, hogy a leírtaknál részletesebb és személyre szabott tanácsra van szüksége
az alábbi elérhetőségeken egyeztethez időpontot:

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon