banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Az olajrágásról

címkékméregtelenítés, olajrágás, napraforgó olaj  élettani hatása, egészség, Dr. Bán Marianna orvos természetgyógyász

Ki  gondolná, hogy a főzéshez használt  egyszerű napraforgó olaj
(akár olivaolaj) milyen fontos szerepet játszhat a szervezet
méregtelenítésében, kondíciójának visszaszerzésében,
az öregedési folyamatok mérséklésében...?

 

... Pedig így van. Lajos atya, Oláh Andor vagy Török Szilveszter – a hazai népi gyógyászat propagálói, természetgyógyászatunk nagyjai- számos betegség önálló vagy kiegészítő terápiájaként említik. A módszer rendkívülisége hatásosságában, egyszerűségében, olcsóságában és veszélytelenségében rejlik.

 

Megelőzni könnyebb a betegséget, mint gyógyítani... 

A prevenció- megelőzés- az egészségtudatos életmód legfontosabb pillére. A betegségeket könnyebb megelőzni, mint gyógyítani, ugyanis a betegség nagy mértékben kimeríti szervezetünk öngyógyító erőit. Ezek nélkül pedig nincs valódi gyógyulás.

Lássuk, tehát, mit tehetünk egészségünkért 1-2 evőkanál étolajjal!

 

A módszer

1-2 evőkanál tiszta, tartósítószerektől mentes étolajat vegyünk be a szánkba, majd 15-20 percig szívogassuk, szürcsölgessük fogaink között. Ha letelt az idő, köpjük ki, és alaposan tisztítsuk meg a fogakat, ínyt, a nyelv felszínét, a pofa nyálkahártyáját. Lenyelni tilos, hisz az öblögetés alatt telítődik méreganyagokkal. A kezdetben aranysárga olaj mattá, fehér színűvé válik- és ez nem csak a nyálbuborékoknak köszönhető.

 

 

Hatásai

A népbetegségnek számító ínysorvadás a megfelelő szájhygiéne és táplálkozás mellett mérséklődik, megszűnik, a laza fogtartó- szövetek megerősödnek.
A szájüreg, akárcsak a tenyér, a talp vagy a fülkagyló reflexzónákat- a szervezetet behálózó, a szerveket összekötő energiapályák végpontjait- tartalmaz. Ezeken keresztül az egész szervezet, minden egyes szerv elérhető. Ennek ismeretében érthető, hogyan lehetséges, hogy olyan krónikus vagy akut panaszok is jól kezelhetők vagy gyógyulásuk támogatható az olajrágással, mint a krónikus mandula-, arcüreg-, homloküreg-gyulladás, a régóta fennálló fejfájások, szív- és érrendszeri megbetegedések, bőrbetegségek, allergiák, nőgyógyászati betegségek, daganatos állapotok, ízületi bántalmak… bármi.  A szervezetet behálózó energetikai pályák és nyirokerek  tehermentesítése révén mindenféle szervi bajban hasznos segítség.

Természetesen nem csak krónikus betegségekben, de akut állapotokban (akár egy egyszerű nátha esetén is) is ajánlott pár napig végezni.
Nincs ellenjavallata, csupán arra kell ügyelni, hogy az olajat maradéktalanul kiköpjük és utána a szájüreget megtisztítsuk.
A kúra időtartamát az állapotjavulásunk mértéke, kiindulási panaszaink súlyossága szabja meg. Pár héttől pár hónapig érdemes végezni, de akár mindennapossá is tehetjük.  Általában napi 1-2x ajánlott elvégezni, a reggeli felkelés után és az esti lefekvés idejére időzítve (de bármikor hasznos). Általában 2-3 hét után (a megfelelő életmód mellett) határozottan észlelhető energiaszintünk növekedése, arcszínünk normalizálódása, alvásminőségünk javulása… , panaszaink mérséklődése.

 

Kinek ajánlott?

Bárki végezheti megelőzési vagy gyógyító céllal, kortól függetlenül. Tehát már az egész kicsi gyermek is, ha ügyesen tud öblögetni, köpni és fogat mosni.

 

Kapcsolódó cikk: Méregtelenítő kúrák

 

Személyre szabott diagnózis, további javaslatok


Ha úgy érzi, hogy a leírtaknál részletesebb és személyre szabott tanácsra van szüksége
kérjen időpontot személyes diagnózisra. Elérhetőségeimet itt találja


 

 

Keresés az oldalon