banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Tünetek háttere

 

A tünetek háttere és mélyebb értelme

címkékegészség, Dr. Bán Marianna orvos természetgyógyász

 

Betegségről - Gyógyításról

Legelőször is fontos elmondani, nem az a baj, ha néha betegek vagyunk, hisz a betegség fizikai és energetikai értelemben is lehetőséget ad a számvetésre, változtatásra, ekként útba igazít, másrészt immunrendszerünk sem „lustul el”. Jelzi reakcióképességünket. Egy – egy betegség információt is közvetít a bennünket körülvevő világról, a vele való kapcsolatunkról, önmagunkról, így a test megtanul alkalmazkodni, a gondolkodó- érzékelő- érző ember pedig változtatni.
A betegség megjelenése közvetlen utalás a benső egység megbomlására. Ezt a tanulási- illetve vészreakciót - ami tehát bennünket szolgál- divatos elnyomni antibiotikumokkal, nyugtatókkal, altatókkal, feszültségoldókkal, fájdalomcsillapítókkal, ilyen- olyan csökkentőkkel, serkentőkkel, akár természetes készítmények kritikátlan használatával…. miegyébbel.
A kezdetben enyhe betegségeket elnyomva a szervezet arra kényszerül, hogy egyre durvább tüneteket produkáljon, majd alkati fogékonyságától függően, rákényszerül a különböző krónikus betegségekkel való küzdelemre.

A holisztikus gyógyítás nem a tünet elnyomására törekszik, hanem az egyénre jellemző egyensúly kíméletes helyreállítását célozza. Ezért sem lehet mindenkinek ugyanazt a szert, módszert ajánlani látszólag hasonló probléma esetén sem, hisz a betegséghez vezető út is más és más volt, akárcsak maga az ember.
 A gyógyítás „legnemesebb eszménye” pedig a fénygyújtás, a belső egység kíméletes helyreállítása, mely közös feladata a gyógyítónak és a gyógyulni vágyónak. Magába foglalja a megértést, mely cselekvésre ösztönöz. Ez a legfontosabb, majd jöhetnek a „mankók”.

Az évezred üzenete- többek között- a felelősségvállalás, a tudatosság, melyek feltételei a gyógyulásnak. Az előző fejlődési szinten ezt alig- alig éltük. A modern orvoslás megjelenésével a beteg ember a gyógyulás felelősségét is áthárította.  Azonban látjuk, hogy hiába az orvoslás tagadhatatlan vívmányai, újabb és újabb betegségek jelennek meg, s jónéhány betegség népbetegséggé vált.
Minél messzebb kerülünk a Természettől és Bensőnktől, minél inkább gépiesítünk, minél inkább a testi- mentális kényelemre törekszünk, annál több a táplálkozási-, keringési-, mozgásszervi-, idegrendszeri-, mentális-, daganatos betegség, és a sort hosszan folytathatnánk.

Természetesen a legjobb lenne a betegségeket megelőzni, idejüket lerövidíteni, lefolyásukat enyhíteni. Ehhez napi önvizsgálatra, tudatos figyelemre, megfelelő életmódra is szükség van. Ha nincs miért, a test nem közvetít jelzéseket valamiféle betegség képében.
A beteg emberre azt mondja a nyelvünk: „hálni jár belé a lélek.”
Mert „a test a lélek temploma”. A Lélek pedig közvetítő Ég és Föld, Szellem és Anyag között. Az idea és a megvalósulás között. Ő a Skorpió- Főnix, az örök körforgás, a megváltás szimbóluma, és hordozója.

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon