banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

Mesék-mondák-mítoszok

 

Mesék, mondák, mítoszok...

címkékmesék, mondák, mítoszok, Dr. Bán Marianna orvos természetgyógyász


A világot működtető eszmék, törvényszerűségek továbbadásának, a tanításnak legősibb eszközei a mesék, mondák, mítoszok.
Szereplőikben magunkra, cselekményeikben élethelyzeteinkre ismerhetünk. S ahogy a történetbeli konfliktus feloldódik, bensőnk ébresztőt, emlékeztető megerősítést, egyfajta iránytűt kap a mindennapi élethez.

Mint a modern kor szimulátorai, ezen ősi eszközök is mentális képességeinket, reakciókészségünket célozzák, de bensőnkig nyúlva lelki adottságaink kibontakoztatását is segítik. Varázsuk abban rejlik, hogy nem csak az elme egy részét pallérozzák, de spirituális- erkölcsi tanítást is hordoznak. Alapvető archetípusokra, mintákra emlékeztetnek, melyek mindannyiunkban ott pihennek a tudatalatti információmezőbe ültetve. (Génjeink nem csak szemünk, hajunk színét, … kódolják, de összekapcsolnak az ősi információkkal is.)
A mesevilág egyfajta katalizátora fejlődésünknek. A bennük elrejtett tanítás univerzális. Ez megfelel a holisztikus látásmódnak, mely szerint a fizikai, érzelmi, mentális és spirituális részeink szoros kapcsoltságban léteznek.
 
A mesélés egyidős az emberiséggel, a történetek végigkísérték- kísérik mentális- spirituális evolúciónkat.
Apáról- fiúra, anyáról- leányra szálltak e tanítások. A mesékben szereplő díszletek földrészenként, népenként, koronként változnak ugyan, de a lényeg, az esszencia változatlan. Eredetük az a végtelen információs mező, mely áthatja a földi teremtést.
 
Ismert tény, hogy azok a gyermekek, akiknek szüleik rendszeresen mesélnek (persze, az sem mindegy, hogy mit) sokkal érettebb, intelligensebb, harmonikusabb kamaszokká, majd felnőttekké válnak, mint a TV-n, videojátékon, számítógépen felnövő társaik. (Az sem mellékes, hogy a mesét hallgató kisgyermek megszereti a könyveket, fejlődik vizuális készsége és együtt van szülőjével...)
 
Nincs új a Nap alatt. Az élet mindig a fény és az árnyék, a jó és a rossz harcáról, szegényről és gazdagról, jóságról és gonoszságról, kitartásról, lustaságról, hitről és hitetlenségről … szól.
A dualitás világában élünk. Nap, mint nap döntéshelyzetek sorozatával állunk szemben. Egy kellően stabil benső irányultsággal biztosabban hozunk (jó) időben (jó) döntést, s leszünk képesek azok következményeivel alkotó módon szembenézni.
Egy mesékkel teleszőtt gyermekkor után az erős és színes személyiségnek nincs szüksége arra, hogy a fizikai világban fájdalmas szembesülések árán idézze emlékezetébe lelke üzenetét.

És ne felejtsük: a bennünk élő „belső gyermek” ma is épp úgy vágyik a Mesékre, mint kiskori önmagunk.

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon