banmarianna.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home

A Teremtőképességről

a teremtésről cikk Dr. Bán Mariannától

A Teremtőképességről

címkékteremtés, NLP, Dr. Bán Marianna orvos természetgyógyász

 

Az írásaimban már többször ejtettem szót a világunkat felépítő hármasságokról: „Teremtő- pusztító- megtartó”/ Apa- anya- gyermek/ Befogadó- kiáradó- megtartó/ Tudat feletti- tudatos- tudat alatti/… hosszan lehetne sorolni az Univerzális Törvény világunkra érvényes passzusait.


Ki ne emlékezne az álmokkal, fantáziákkal teleszórt bűvös gyermekkorra, amikor a függöny királynői fátyollá, a TV-s doboz hintóvá, a szomszéd kisfiú pedig hős királyfivá változott néhány órára (manapság inkább Harry Potterektől, Spider- és Bat Man-ektől hangos a játszótér). A lényeg, hogy a gyerekek minden korban használták és használják ma is a fantáziájukat, s ha csak néhány órára is, de egy más világot teremtenek maguk körül. Hová tűnik ez a képesség? Miért gondolják annyian, hogy felnőttként le kell mondani az álmodozásról, a fantáziáról? Valószínűleg a társadalmi elvárások, idővel belénk rögzült minták, a „nevelés” száműzik a Gyermeket, pedig egyedül ez a részünk ismeri a Boldogság Forrását. Sőt: ez a részünk maga a Boldogság Forrása. Ő az, aki mer Álmodni, képes Teremteni. Ő a dinamikus egyensúlyban létező, s mint ilyen biztosítja a teremtő és pusztító energiák egyensúlyát.

A kínai filozófiát idézve ő a termékeny szellemi föld, amiben a mag szárba szökik, hogy egyszeri és megismételhetetlen csodaként gazdagítsa a világot.
Megfigyelte(d) már, micsoda elmélyüléssel játszik a gyermek? Hatalmas szellemi energiát fejleszt és fókuszál a játék során. Valódi átéléssel azonosul a szereppel, nem törődve azzal, hogy nincs igazi korona, ló, palota, varázsköpeny…

Ez az a képesség, amit újra el kell sajátítanunk, ha valódi boldogságot és bőséget szeretnénk megélni. Merjünk nagyot álmodni, és tenni a céljainkért. Akkor is, ha bolondnak néz a világ. Ennek legelső és legfontosabb lépése, tisztázni, mire is vágyunk, mi a legnemesebb, leginkább boldogító, senkit nem sértő cél. Számtalan mentális technika járta már be a világot, az Agykontrolltól a NLP-ig. Mind ugyanazt az üzenetet hordozza: a gondolatnak és a rendszeres figyelemnek, tudatos fókusznak teremtő ereje van. Csak a belénk kódolt hiedelem, a lustaság és a Gyermeki Hit elutasítása szabhat gátat határtalan Teremtő Erőnknek.

 

Kérdése van? 

 

Mobiltelefon: + 36 30 475 2859

Vezetékes telefon: + 36 1 210 1461

Skype: ladynada68

E-mail: ladynada[kukac]t-online[pont]hu


 

 

Keresés az oldalon