Dr. Bán Marianna

 

(Nem csak) karantén idejére

 

Mind testileg, mind lelkileg próbára bocsátó ez az időszak. Válságban élünk. Komoly kihívás a „home office”, akárcsak a munkanélküli lét. E kényszerű lelassulás és összehúzódás megfelelő alkalmazkodás nélkül komoly lelki problémák, önkétség, kétségbeesés, kapcsolati nehézségek, konfliktusok forrása lesz.

Hogyan találhatjuk meg e nehéz konstellációk között a lelki egyensúlyunkat, hogyan építkezzünk a rombolás idején?

Ha valaki járatos a Tarot szimbólumrendszerében, annak nyilvánvaló, hogy ez az időszak a IX., a XII. és a XVI. stáció jegyében zajlik. De mit is jelent ez köznapi nyelven? 

 

(Nem csak) karantén idejére - Dr. Bán Marianna antropozófus írása (Nem csak) karantén idejére - Dr. Bán Marianna antropozófus írása (Nem csak) karantén idejére - Dr. Bán Marianna antropozófus írása

 

A kényszerű lelassulás, felfüggesztettség csak akkor nem válik rombolóvá a lélekben (majd idővel a testben), ha tudatosítjuk, hogy mindaz, amit eddig stabilnak, megtartónak hittünk, megszűnik támasztani bennünket. Ha tudatosítjuk, milyen sokat jelent szabadon sétálni a virágba boruló fák között, a szabad ég alatt, ha újra rácsodálkozunk a természeti környezetre, a természeti törvényekre, melyekben a világteremtő szellemi törvények tükröződnek. Képesek vagyunk- e valódi érdeklődéssel szemlélni a lelassultságban kibontakozó képet?

A szilárd alapok eltűnnek, az eddig megszokott világ eltávolodik, a „lábunk alatti talaj” megszűnik táplálni. Az eddigi szempont- és viszonyrendszerek érvényüket vesztették. Elkerülhetetlen paradigmaváltás szükséges. Úgy egyéni, mint közösségi szinten. A kényszerű, kiszolgáltatott mozdulatlanságban, a blokkolt akaratban élve csak lelki- szellemi megéléseink lehetnek szabadok. Ideje számot vetni az életünkben eddig uralkodó hitrendszerekkel, téveszmékkel, automatizmusokkal. Rátekinteni arra, mi irányította mindennapi cselekedeteinket, mi befolyásolta megéléseinket, mennyire vagyunk kiszolgáltatva a közhangulatnak? Tudtunk- e megtermékenyítő, életadó gondolatisággal és érzülettel jelen lenni.  

A járvány mostanra valóban minden kontinensen jelen van- az üzenet tehát a kollektív tudattalant is megmozdítja. Hogyan bánunk emberként a Földdel, hogyan gazdálkodunk erőforrásaival, ásványi kincseivel, növényvilágával, állataival és egymással? Most nem legyinthetünk, hogy „egy fecske nem csinál nyarat”, egyenként is megmérettetünk ebben a helyzetben.

Ez most nem a megvalósítás, hanem az önvizsgálat és az újratervezés időszaka. Lehetőség megállni és átgondolni értékrendszereinket. Mik lesznek az új prioritásaink? Merünk- e szembenézni az elnyomott érzéseinkkel, ambícióinkkal? Képesek leszünk- e cselekedeteink motivációját nem az ego világában keresni? Vagy az a király maradunk, kinek új ruhája csak saját gőgjéből szövődik? Ideje visszatérni a valódi, tápláló szellemi gyökereinkhez. Ideje befelé fordulni és önismereti munkába fogni. Ideje az eltemetett konfliktusokat felszínre hozni és feloldani, különben végzetesen a mélybe húznak, mint egy búvárt az ólomöv.

Ennek jegyében ajánlom az Érdeklődők figyelmébe a skype- konzultáció lehetőségét, melyre telefonon  egyeztetünk időpontot.

 

tarot, válság, home-office, konfliktus, kapcsolati nehézség, szabadon sétálni, lelki egyensúly, járvány idején, karantén, konstelláció, szimbólumrendszer, önismereti munka, befelé fordulás, kártya, Tarot kártya

Kulcsmondat:

lelassulás, alkalmazkodás, lelki problémák, önkétség, kétségbeesés, kapcsolati nehézségek, konfliktus.

Hogyan találhatjuk meg e nehéz konstellációk között a lelki egyensúlyunkat, hogyan építkezzünk a rombolás idején? Mit üzen a tarot a járvány idején?

 

© 2020 Dr. Marianna Bán. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by AgeThemes | Documentation